Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τις Ευρωεκλογές επισημαίνοντας ότι οι πολίτες ψηφίζουν για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ κάνει λόγο και για την επιστολική ψήφο χαρακτηρίζοντάς τη μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση.

Ειδικότερα, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές. Ψηφίζουμε για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη στον επόμενο πενταετή κύκλο. Ψηφίζουμε για αυτούς οι οποίοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από την Ευρώπη αυτά τα οποία η πατρίδα μας δικαιούται να διεκδικήσει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη όταν κάποιοι έπαιξαν με τη φωτιά. Ο επόμενος ευρωπαϊκός κύκλος έχει πολύ σημαντικά ανοιχτά ζητήματα όπως ο ρόλος της Ευρώπης στην ενιαία αμυντική πολιτική διότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση της σε αυτό το τραπέζι, καθώς και θέματα μετανάστευσης και θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Σημαντικό ζήτημα δεν είναι μόνο το ποσοστό, είναι και ο αριθμός των ευρωβουλευτών, γιατί το ζητούμενο τελικά είναι ποιοι ευρωβουλευτές θα εκλεγούν. Είμαστε με σταυρό, θέλουμε να έχουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο να είναι πολυσυλλεκτικό και να εκπροσωπεί διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, διαφορετικές περιφέρειες της χώρας, πάντα όμως με γνώμονα οι άνθρωποι που θα εκλεγούν να μπορούν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Τέλος, η επιστολική ψήφος είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Δεν αφορά μόνο τους συμπολίτες μας εκτός Ελλάδας. Αφορά και τους συμπολίτες μας στην Ελλάδα: παιδιά που δουλεύουν σεζόν, φοιτητές οι οποίοι ενδεχομένως να δίνουν πανελλαδικές, ΑΜΕΑ, υπερήλικες. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή μέχρι τα τέλη Απριλίου και για πρώτη φορά υπάρχει και αυτή τη θεσμική εναλλακτική για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές».

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω