Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την 1η Μαΐου απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: «Συνάδελφοι-ισσες, μπροστά μας βρίσκεται η μεγάλη απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η 1η Μάη είναι μέρα που εργάτες σε όλο τον κόσμο δίνουν το μήνυμα ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνάει, πως τίποτα ολόγυρα δεν θα υπήρχε χωρίς εμάς. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη χαμοζωή, να δουλεύουμε 12ώρα, 6ήμερα και 7ήμερα για ψίχουλα. Δεν θα αποδεχτούμε το μέλλον για μας και τα παιδιά μας να είναι μαύρο και άραχνο ενώ υπάρχουν τόσο μεγάλες δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή. Δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους. Θέλουμε να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε!

Για την εργατιά σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία, σε μέρα των λουλουδιών!

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας και διεκδίκησης για τους εργαζόμενους του κλάδου. Την ώρα που η εργοδοσία αυξάνει συνεχώς την κερδοφορία της σε δυσθεώρητα ύψη, εμείς όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα εργατικά ατυχήματα, τους θανάτους και το σακατιλίκι συναδέλφων, τη φτώχεια, την ανεργία, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και διεκδίκησης για τους εργαζόμενους του κλάδου γιατί 75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη

Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας, στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και διεκδίκησης για τους εργαζόμενους του κλάδου που αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα την ίδια στιγμή που εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν ο λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία. Αυτή είναι η «πρόοδος» των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού τους προσωπικού, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2024 ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, έδωσαν το μήνυμα ότι η εργατική τάξη απέναντι στα κέρδη των εργοδοτών προτάσσει τη ζωή της! Ο μόνος δρόμος για όλους τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα. Δεν πρόκειται να μας δοθεί τίποτα αν δεν αναγκάσουμε αυτούς και τις κυβερνήσεις τους.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

· Κατώτερο Κλαδικό μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.

· Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα.

· 8ωρο-5ήμερο-40ωρο. Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.

· Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

· Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

· Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Εργαζόμενοι να θυμάστε πως η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς με τον αγώνα μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω