Γεγονός αποτελεί το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με τη συμμετοχή 91 δήμων από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Σκοπέλου, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μαγνησίας.

Οι 91 Δήμαρχοι – Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π. υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, κατά τη διάρκεια του 3ου FORUM ΣΠΑΥ 2024.

Σημειώνεται ότι κατά την υπογραφή συμπληρώθηκαν επιπλέον 6 Δήμαρχοι που δήλωσαν επί τόπου την πρόθεση να ενταχθούν στο Δίκτυο.

«Το Δίκτυο θα εκπονεί μελέτες, οι οποίες θα εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων – Μελών και εν συνεχεία αυτές θα κοινοποιούνται στην πολιτεία όχι μόνο για χρηματοδότηση, αλλά για να είναι γνώστες όλοι, από το Υπουργείο, την Περιφέρεια μέχρι και τους Εισαγγελείς, διότι εφεξής δε θα είναι κανείς Δήμαρχος κατηγορούμενος ότι δεν έπραξε τα δέοντα και τα απαραίτητα για να προστατεύσει τον τόπο του. Το «Δίκτυο» είναι ένα εργαλείο παρέμβασης με συγκεκριμένη πρόταση. Εργαλεία, χρηματοδοτήσεις, υλοποίηση είναι το τρίπτυχο για να σωθεί η Ελλάδα μας», τόνισε στην εκδήλωση διακήρυξης ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και εμπνευστής του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων».

πηγή: ictplus.gr

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω