Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την ενίσχυση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΛ.

Ενόψει αυτού, η κ. Κατερίνα Ζιαζιά μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου και Διευθύντρια ανέφερε σε δηλώσεις της τα εξής:

“Μέσα από ένα ευρύτερο πλαίσιο αλληλεγγύης, η εκστρατεία “Second Chance To Love” απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, φορείς , συλλόγους της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας και όχι μόνο, προσδοκώντας στην ανταπόκρισή τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό πλέγμα αγάπης γύρω από τις ανάγκες της Τρίτης ηλικίας και ειδικότερα για το Γηροκομείο της πόλης μας.

Η σκέψη της εν λόγω εκστρατείας κυοφορήθηκε για πολλούς μήνες, αλλά λόγω της δύσκολης καθημερινότητας της δομής αναβάλλονταν. Εγκαινιάζεται με το Χριστουγεννιάτικο bazaar με συνοδοιπόρους αυτή τη πρώτη φορά τον Καθηγητή Πνευμονολογίας και τους ανθρώπους της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π. Θ. τους οποίους και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ο τίτλος ¨Second Chance To Love¨ (Δεύτερη ευκαιρία στην Αγάπη) δόθηκε για όλες τις δεύτερες ευκαιρίες που μας αξίζουν και όλες τις δεύτερες ευκαιρίες που αξίζει να δώσουμε.

Γιατί «Δεύτερη ευκαιρία στην Αγάπη» για το Γηροκομείο; Γιατί η πρώτη ή χάθηκε ή δεν δόθηκε, από όλους εκείνους που μπορούσαν να την προσφέρουν απλόχερα όπως πράττουν για κάποιους άλλους. Το Γηροκομείο για 55 και χρόνια υποκαθιστά το κράτος πρόνοιας, δεν υπάρχει ίδια δομή στην πόλη μας τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια.

Φανταστείτε λοιπόν αύριο να μην υπάρχει…που θα πάνε τόσοι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτό;

Όλοι έχουμε το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία, πόσο μάλλον οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Λάρισας, οι οποίοι διψούν για αγάπη και ελπίδα για μία όμορφη και αξιοπρεπή ζωή στα γηρατειά τους. Βέβαια και όλοι εμείς, οι άνθρωποι του γηροκομείου έχουμε το δικαίωμα να διψούμε για την προσοχή και το ενδιαφέρον της κοινωνίας.

Επισημάνω για ακόμη μια φορά ότι, το ΔΓΛ δεν αποτελεί δομή του Δήμου, δεν ανήκει στον Δήμο. Είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι εθνικό κληροδότημα. Είναι αυτοδιοικούμενο, αυτοδιαχειριζόμενο και υπηρετεί το έργο του στηριζόμενο στα δικά του έσοδα.

Δεν βρίσκεται σε κανέναν προϋπολογισμό, ούτε κρατικό, ούτε του δήμου, ούτε της περιφέρειας.

Μπορεί να γινόμαστε γραφικοί αλλά ξαναλέω, ο αγώνας μας είναι πραγματικά μοναχικός, ο αγώνας μας είναι πραγματικά δύσκολος και ταυτόχρονα άνισος.

Εύχομαι λοιπόν η επόμενη εκστρατεία του γηροκομείου να μην έχει τον τίτλο «Τρίτη ευκαιρία στην αγάπη» γιατί δεν νομίζω ότι θα αντέξει…”.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας κ. Ζωή Δανιήλ ανέφερε τα εξής:

“Τα φετινά Χριστούγεννα η Πνευμονολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θέλησε να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και της πολιτείας για το «ευ ζην» αλλά και την καθημερινή επιβίωση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, που διαμένουν στο Γηροκομείο Λάρισας.

Έτσι οργανώσαμε σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας ένα γιορτινό BAZAAR ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ (second – hand), συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Γηροκομείου ¨Second Chance To Love¨ ( Δεύτερη ευκαιρία στην Αγάπη), με σκοπό να μαζευτούν κάποια χρήματα που θα προσφερθούν στο Γηροκομείο αλλά και να θυμίσουμε ότι η τρίτη ηλικία είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και αύριο όλοι εμείς.

Αξίζουν τη φροντίδα μας, την συμπαράστασή μας και την αμέριστη αγάπη μας.

Καλές και ευτυχισμένες γιορτές σε όλους!.

Το προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω