Η Λαική Συσπείρωση, με επερώτησή της προς την περιφερειακή αρχή, στην συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας (29/11/22), ανέδειξε την ευθύνη της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, για την οκταετή καθυστέρηση κατασκευής του έργου αναστόμωσης πηγών και δημιουργίας φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων.

“Θυμίζουμε ότι στην προεκλογική ομιλία του στα Φάρσαλα (7/5/14), ο περιφερειάρχης, είχε αναφέρει ότι η μελέτη του έργου είχε ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί τότε στα Βρυσιά. Το έργο αυτό όμως δεν ξεκίνησε και τέσσερα χρόνια αργότερα, πάλι στην προεκλογική ομιλία του ο περιφερειάρχης στα Φάρσαλα (16/5/19), το ανακοίνωσε ξανά.

Στις 14/12/20, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ, ότι προχωρά η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου και με νέα ανακοίνωση του στις 24/6/21, έκανε γνωστό ότι επιλέχτηκε ανάδοχος και ότι προχωρούσε ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου. Τελικά στις 25/10/21, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τη σύμβαση του έργου και ότι ξεκινά η κατασκευή του έργου. Ωστόσο αυτό το έργο δεν ξεκίνησε ακόμα.

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης στις 29/11/22, αρνήθηκε κάθε ευθύνη της περιφερειακής αρχής για την οκταετή καθυστέρηση του έργου και απέδωσε τη μη κατασκευή του στο γεγονός ότι όταν πήγε ο εργολάβος να εγκατασταθεί, αποκαλύφθηκε ότι μια έκταση 6.600 τ.μ στο χώρο που περιλαμβάνει μέρος των πηγών και θα γινόταν το φράγμα, η οποία ανήκε στο Δήμο Φαρσάλων, είχε πωληθεί σε ιδιώτη, χωρίς να έχει δηλωθεί στη διεύθυνση πολιτικής γης!!!

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα που δεν απάντησε ο περιφερειάρχης στο Π.Σ.

Γιατί από το 2014 που η περιφερειακή αρχή παρουσίασε τη μελέτη στα Βρυσιά, έως το 2019, δεν είχε δημοπρατηθεί και κατασκευαστεί το έργο και εξαγγέλθηκε δυο φορές;

Τι θα σημάνει αυτό σε ότι αφορά τις διαφορές στο κόστος κατασκευής από τη μεγάλη αυτή χρονική καθυστέρηση;

Πότε και πως ο Δήμος Φαρσάλων πούλησε τη συγκεκριμένη έκταση σε ιδιώτη, από τη στιγμή που γνώριζε ότι εκεί θα γινόταν το συγκεκριμένο έργο και γιατί δεν το δήλωσε στην διεύθυνση πολιτικής γης;

Όπως μας ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, για να γίνει το έργο ή θα πρέπει να αγοραστεί η συγκεκριμένη έκταση από τον ιδιώτη ή να τροποποιηθεί η μελέτη και να γίνει σε άλλο σημείο το φράγμα.

Η αγορά της έκτασης που έχει πωληθεί σε ιδιώτη από τον Δήμο Φαρσάλων, σκοντάφτει γιατί ο ιδιώτης δεν μπορεί να την πουλήσει λόγω χρεών που έχει και προσπαθεί να βρεί λύση σ’ αυτό το ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα έως σήμερα.

Η αλλαγή του χώρου που πρόβλεπε η μελέτη για την κατασκευή του φράγματος, προϋποθέτει τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης, που σημαίνει νέα παράταση χρονικά για την κατασκευή του έργου.

Γι’ αυτή την πολύχρονη καθυστέρηση κατασκευής του έργου αναστόμωσης των πηγών και φράγματος στα Βρυσιά, υπεύθυνες είναι η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και Δήμος Φαρσάλων και πρέπει άμεσα να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν για να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή του αναγκαίου έργου για τους αγρότες και τους κατοίκους των Βρυσιών”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω