Η Χριστίνα Λαμπίρη μαζί με την κόρη της Μαρίσα Βουλγαράκη παραχώρησαν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων,, μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε σε νεαρή ηλικία με τη γέννηση της κόρη της, αλλά και για τον ρόλο της ως γιαγιά, καθώς η κόρη της έχει έναν γιο μόλις 2 ετών. Η Μαρίσα Βουλγαράκη από την άλλη, αποκάλυψε τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Νίκο, αναφέρθηκε στη μεγάλη απώλεια κιλών στο «αγγελούδι» της, τον Διονύση.

-Κλήθηκες στα 23 σου χρόνια να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, ύστερα από μια σειρά ανατροπών.

Χριστίνα Λαμπίρη: Έγινα μητέρα και το ίδιο διάστημα η οικογένειά μου καταστράφηκε οικονομικά εξαιτίας μίας πυρκαγιάς. Μέσα σε μία στιγμή, χάθηκαν όλα, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας. Αυτή η δίνη μεγαλώνει διαρκώς σαν τους κύκλους μέσα σε μια λίμνη, βλέπεις την εξέλιξη της, ότι ακολουθεί, σε βάθος χρόνους,, που είναι και το χειρότερο,. Είναι αυτό που λέμε ενός κακού μύρια έπονται. Υπήρξε ια ακολουθία γεγονότων που μας έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή η ιστορία άλλαξε εντελώς τα δεδομένα και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει ότι τα κορίτσι ή δουλεύουν στην οικογενειακή επιχείρηση ή παντρεύονται. Όταν επέμενα ότι εγώ ήθελα να γίνω δημοσιογράφος μου απαντούσε ότι αυτό δεν είναι επάγγελμα και ή θα εργαζόμουν μαζί του ή θα έβρισκα μια σοβαρή δουλειά να κάνω. Τελικά, λόγω των καταστάσεων, κι εκείνος δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση, υποχρεώθηκα να βγω στην αγορά εργασίας, αρχικά για τις ανάγκες του παιδιού και στη συνέχεια για να στηρίξω το οικογενειακό εισόδημα.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός όμως έμελλε να ανοίξει μπροστά σου μια μεγάλη καριέρα.

Χριστίνα Λαμπίρη: Όταν προκύπτουν τραγικά πράγματα στη ζωή μας, πρέπει να υιοθετήσουμε τη φιλοσοφία «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο». Μια τόσο σκληρή ιστορία με άλλαξε πολύ και με έφερε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι της ζωής., σε αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, αλλά σε τεράστια ένταση. Θα μπορούσα να ήμουν απλώς μια δημοσιογράφος ενός περιοδικού όπως ξεκίνησα. Ο Θεός όμως τα έφερε έτσι, με ευλόγησε με τέτοιον τρόπο ώστε να το νιώσω όλο μέχρι το 100%.

Επέστρεψες στην Ελλάδα, ερωτεύτηκε και εγκαταστάθηκες μόνιμα στην Πάτρα. Πως αντιμετωπίσατε το χωρισμό σας μαμά και κόρη;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Ήταν μια δύσκολη απόφαση να αφήσω πίσω τη μητέρα μου, τη θεία, την ξαδέρφη μου και την παρέα μου. Μάλλον, όμως, είχε έρθει η στιγμή για το επόμενο βήμα.

Προσαρμόστηκες εύκολα στην Πάτρα;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Ήμουν ήδη έγκυος όταν έφυγα για την Πάτρα και, δυστυχώς, οι συγκυρίες που ακολούθησαν δεν με βοήθησαν να βρω κατευθείαν τα πατήματά μου. Πήγα εκεί ένα μήνα πριν από το πρώτο lockdown. Δεν έβαινα έξω και δεν έκανα τίποτα. Περίμενα απλώς να έρθει η Κυριακή γιατί τότε κατεβαίναμε στο χωριό με τον σύζυγό μου και περπατούσαμε στην παραλία.

Τι αγαπάς σε εκείνον;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Την καλοσύνη του. Είναι εξαιρετικό παιδί.

Πώς γνωριστήκατε;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Η γνωριμία μας ήταν καρμική. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σε καλοκαιρινές διακοπές το 2012, μέσω κοινής παρέας. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία τα επόμενα χρόνια και ξαφνικά, στα τέλη το 2018, βρεθήκαμε ξανά στο γάμο μιας από τις καλύτερες φίλες μου, με την οποία ήμασταν μαζί στην Αγγλία. Δεν με γνώρισε, γιατί είχα χάσει πολλά κιλά από το 2012, αλλά, με το που κοιταχτήκαμε, αυτό ήταν.

Τα πολλά κιλά που ανέφερες στάθηκαν εμπόδιο στη ζωή σου; Έπεσες ποτέ θύμα bullying;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Όχι, bullying δεν δέχθηκα. Βρισκόμουν σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον. Ήμουν στο ίδιο σχολείο από 4 μέχρι και 18 ετών, κι εκεί δεν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές. Πιο δύσκολο ήταν να διαχειριστώ εγώ τα κιλά μου.

Πώς πήρες την απόφαση να αλλάξεις την εξωτερική σου εμφάνιση;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Δεν ξεκίνησα από την εξωτερική μου εικόνα, καθώς τα είχα βρει με τον εαυτό μου. Η αφορμή ήρθε όταν, στα 22 μου, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού. Σε μία από αυτές πήγα στον Ευαγγελισμό, όπου μου είπε ο γιατρός: Κορίτσι μου, τον θυροειδή σου τον έχεις κοιτάξει ποτέ;». Τότε ανακάλυψα ότι είχα τεράστιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή. όταν λοιπόν έλαβα την κατάλληλη αγωγή, είχε αποτέλεσμα, τα οποία δίαιτα έκανα. Έφυγαν τα κιλά από μόνα τους, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγω σε εξαντλητικές δίαιτες.

Πόσα κιλά έχασες;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Σε εκείνη τη φάση, σε διάστημα ενάμιση χρόνου, έχασα 35 κιλά.

Γέννησες και η μητέρα σου δεν ήταν παρούσα εξαιτίας του lockdown.

Μαρίσα Βουλγαράκη: Όπως είπα πριν, έτυχε να φτιάξουμε τη ζωή μας με τον Νίκο υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Τον πολιτικό γάμο τον κάναμε μόνοι μας και στη συνέχεια ήρθε η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών. Το κομμάτι της γέννας ήταν πολύ δύσκολο επειδή δεν μπορούσα να το μοιραστώ με τη μητέρα μου. Ωστόσο, είχα τον Νίκο, που ήταν διαρκώς δίπλα μου, και όλη αυτή η συνθήκη μας έφερε πιο κοντά.

Την ώρα του τοκετού, ωστόσο, η μητέρα σου ήταν μαζί σου με βιντεοκλήση.

Μαρίσα Βουλγαράκη: Ζορίστηκα λίγο κατά τον τοκετό.  Ο Νίκος ήταν πανικόβλητος και δεν μπορούσε να έχει κάποιον κοντά του. Η μητέρα μου ήταν επίσης πανικόβλητη και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, την οποία θα θέλαμε πολύ να είχαμε μοιραστεί με τους δικούς μας ανθρώπους.

Μετά ήρθε ο Διονύσης. Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σου;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Ένα παιδί αλλάζει πάντα την κοσμοθεωρία σου. Είμαι τόσο ερωτευμένη με τον γιο μου όσο και με το σύζυγό μου,. Ο Διονύσης με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πλέον δεν ζω για εμένα. Σκέφτομαι ότι πρέπει να με προσέχω για να μη με χάσει το παιδί μου.

Θέλεις να κάνεις και άλλο παιδάκι;

Μαρίσα Βουλγαράκη: Ναι θα το ήθελα. Είναι κάτι που σκεφτόμαστε.

Χριστίνα, πώς ένιωθες που έβλεπες τη γέννα της Μαρίσας μέσω βιντεοκλήσης;

Χ.Λ.: Τρομερή αγωνία! Ο Νίκος με έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο. Του είχα γίνει στενός κορσές, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Το ζήσαμε βήμα βήμα. Αμέσως μετά μου έστειλε τη φωτογραφία του Διονύση. Είναι κάποια συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια.

Φαντάζομαι πως είναι μεγάλη ευτυχία να βλέπεις τη συνέχεια του παιδιού σου.

Χ.Λ.: Αισθάνομαι απόλυτη ευτυχία όταν βλέπω τον Διονύση. Τον χαζεύω για ώρες, κάτι που βέβαια έκανε και με τη Μαρίσα.

Έχασες και τον πολιτικό γάμο της κόρης σου. Αλήθεια, πότε θα γίνει θρησκευτικός;

Μ.Β: Είχαμε κανονίσει να κάνουμε γάμο και βάφτιση μαζί, αλλά χάσαμε τον πατέρα του συζύγου μου και πραγματοποιήσαμε μόνο τη βάφτιση, για να μην μπει μόνος του ο μικρός στην κολυμβήθρα. Τον θρησκευτικό γάμο θα τον κάνουμε με το δεύτερο παιδί.

Περισσότερα Εδω