Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα Τρίτη έξω από την ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να «φωνάξει» ενάντια των αυξήσεων στην τιμή ρεύματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως τονίστηκε, “το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να πληρώσουμε νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος . Ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί έως και 40%-50% σε πολλές περιπτώσεις.

Στις απανωτές αυξήσεις των τελευταίων χρόνων θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής τον Αύγουστο του 2021 έφτασε στα 121 €/MWh, ενώ τον Αύγουστο του 2020 ήταν 46 €/MWh, δηλαδή αυξήθηκε κατά 164% μέσα σε ένα μόλις έτος.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο «δράμα της απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.”

Δείτε φωτογραφίες:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω