Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Λαυρίου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης με 108-72 για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League, στο πρώτο του επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι για φέτος.

Με τις «κουκουβάγιες» να παίζουν καλό μπάσκετ μονάχα για ένα ημίχρονο, οι Πειραιώτες πήραν ακριβώς αυτό που ήθελαν εκτός από τη νίκη, δηλαδή, συνδυασμό καλής εμφάνισης, αλλά και.. οικονομίας παικτών, ενόψει της δύσκολης «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague.

Για τους «ερυθρολεύκους», πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 22 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους, «διασώθηκαν» από την κάκιστη εμφάνιση οι Λιούις (17π.) και Μουράτος (10π, 8 ριμπ., 6 ασίστ).

Το ματς:

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν γρήγορα προβάδισμα πέντε πόντων (4-9). Ο Λιούις με δύο τρίποντα μείωσε στον πόντο, ενώ ο ίδιος αργότερα, έβαλε μπροστά τους «μεταλλωρύχους» με 17-16. Ο Παπανικολάου με γκολ-φάουλ έφερε ξανά σε θέση «οδηγού» τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ζαν Σαρλ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, σκόραρε πίσω από τα 6.75 και ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ (21-29)

Με το Λαύριο να πετυχαίνει μόλις πέντε πόντους, στα πέντε πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, οι Πειραιώτες πήραν διψήφια διαφορά (27-40). Ο Μουράτος την έριξε κάτω από τους δέκα με καλάθι στον αιφνιδιασμό, ο Πρίντεζης ωστόσο λίγο πριν την ανάπαυλα, έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το «μαξιλαράκι» των έντεκα πόντων (38-49).

Στην τρίτη περίοδο το Λαύριο παρέδωσε και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα εκπληκτικό επί μέρους σκορ 28-8. Το συγκεκριμένο σερί άρχισε ο Ντόρσεϊ, με επτά σερί δικούς του πόντους, τον Παπανικολάου και τον Φαλ να συμβάλουν για να επεκταθεί και τον διεθνή γκαρντ των «ερυθρολεύκων» να είναι ο ίδιος που το «έκλεισε», με έξι σερί ακόμη πόντους, όπου «εκτόξευσαν» τη διαφορά, πάνω από τους 30 (80-46). Ο Βεζένκοφ έκλεισε το δεκάλεπτο με τρίποντο και +37 για την ομάδα του (51-88).

Με το ματς να έχει κριθεί δέκα λεπτά νωρίτερα, το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ. Ο Μουράτος «μάζεψε» τη διαφορά στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, Σλούκας και Πρίντεζης όμως πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, έστειλαν τη διαφορά στους 40(!), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη (62-102). Στον εναπομείναντα χρόνο δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από το Λαύριο, νικώντας την τοπική ομάδα με 108-72

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 38-49, 51-88, 72-108

Διαιτητές: Γιάννης Φούφης, Αναστάσιος Κάρδαρης, Γιώργος Πουρσανίδης

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Κάρτερ 11, Μουράτος 10, Γκόινς 2, Κακλαμανάκης 8, Λιούις 17, Αμίνου 8, Μπλερ, Γερομιχαλός 2, Περσίδης 4, Πιλάβιος, Σμιθ 8, Βουλγαρόπουλος 2

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντόρσεϊ 22, Φαλ 12, Παπανικολάου 7, Βεζένκοφ 11, Γουόκαπ 10, Ζαν-Σαρλ 7, Λαρεντζάκης 8, Λούτζης 2, Μάρτιν 3, ΜακΚίσικ 6, Πρίντεζης 11, Σλούκας 9

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω