Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα οικονομικά του δήμου Λάρισας αλλά και όλης της χώρας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Ο κ. Καλογιάννης εξήγησε πως το ενεργειακό κόστος για το δήμο και τη ΔΕΥΑΛ υπερδιπλασιάστηκε αγγίζοντας τα 6 εκ. ευρώ. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται επί της παρούσης, ζήτημα αύξησης των δημοτικών τελών.

Είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος: «Έχουμε ξεπεράσει τον υπερδιπλασιασμό των εξόδων σε πληρωμές ρεύματος που έχουν γίνει από τη μεριά του δήμου και της ΔΕΥΑΛ. Αυτό είναι ένα νούμερο τεράστιο. Θα πρέπει να εργαστούμε και εργαζόμαστε καθημερινά για να απορροφήσουμε ένα κόστος που παρά την επιδότηση που έχει υπάρξει είναι της τάξης των 5 – 6 εκ. ευρώ συνολικά. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα τεράστιο ζήτημα που όμως θέλω να διαβεβαιώσω όλους, τουλάχιστον με τα στοιχεία αυτής της στιγμής, ότι δεν πρέπει να οδηγήσει το δήμο Λάρισας σε αυξήσεις τελών. Ένα ζήτημα το οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος – γνωρίζοντας το γενικότερο περιβάλλον – ότι, ίσως και πάνω από 250 -300 δήμοι, λόγω των ενεργειακών καταστάσεων που προέκυψαν, θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα τέλη των πολιτών, προσθέτοντας σε αυτό και το τέλος ταφής, ενός άδικου τέλους που η κυβέρνηση επιμένει να εφαρμοστεί στους δήμους και να μην υπάρξει καμία αναστολή του. Διαμορφώνεται ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σε όλους τους δήμους και στο δήμο Λαρισαίων».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω