Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λάρισας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, για την εκλογή των νέων οργάνων και τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως αναλυτικά αναφέρει: «Δόθηκε μια μάχη για να ανέβει η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, γιατί υπάρχει η ανάγκη συσπείρωσης στο Συνδικάτο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα. Όλοι οι συνάδελφοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους με την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα στην παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία (15 από τις 15 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και 16 από τις 16 στο Γενικό Συμβούλιο), 4 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και 8 για το εργατικό Κέντρο.

Ανέβηκε η συμμετοχή από 303 ψηφίσαντες στις προηγούμενες, σε αυτές τις εκλογές φτάσαμε 401 ψηφίσαντες. Οι νέες εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 150. Για την Διοίκηση έλαβε 372 ψήφους και για αντιπροσώπους Ομοσπονδία και Εργατικό 378 συνάδελφοι ψήφισαν την ΔΑΣ. Η παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Οικοδόμων (ΑΚΟ) για την Διοίκηση και Γενικό Συμβούλιο έλαβε 22 και για την Ομοσπονδία και Εργατικό 22, από 21 που είχε, με αποτέλεσμα να χάσουν την 1 έδρα που είχαν στην Διοίκηση και την 1 έδρα που είχαν στο Γενικό Συμβούλιο.

Ο κλάδος μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά τα μεροκάματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, τα ένσημα είναι λίγα, ενώ δουλεύουμε κάθε μέρα, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους.

Μπροστά μας έχουμε πολύ σκληρούς ταξικούς αγώνες για να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματα μας, πρέπει να δοθεί η μάχη της διαπραγμάτευσης και της υπογραφής της νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας και για την άμεση εφαρμογής της από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία. Με πραγματικές αυξήσεις στο μεροκάματο και την ασφάλιση όλων των συναδέλφων, γιατί η ακρίβεια τσακίζει το μεροκάματο μας.

Διεκδικούμε:

Την υπογραφή και την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων εργασίας.

7ωρο–5μερο–35ωρο με προοπτική το 6ωρο–5μερο–30ωρο.

Κανείς συνάδελφος με μεροκάματο κάτω από 50 ευρώ.

Διανομή τώρα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων».

Μέρα και ένσημο, να μπορούμε να κατοχυρώσουμε ασφαλιστικό δικαίωμα, να μην μας κλέβουν οι εργολάβοι των ιδρώτα μας. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σύνταξη στα 58 για όλους τους οικοδόμους, όχι στα 60 και στα 62, με αποδοχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οργάνωση, αλληλεγγύη, αγώνας!

Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω