Μοιράσου το αρθρο!

Για την δολοφονία  της Κοντούλη το 2002 καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2022 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, 67χρονος επιχειρηματίας από την περιοχή του Αλμυρού, ο οποίος επίσης χθες κάθησε στο “σκαμνί”.

Του είχε επιβληθεί για την δολοφονία ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 15 ετών, με αναστολή κι έτσι, μετά την άσκηση έφεσης από μέρους του, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, από το Εφετείο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από τον 67χρονο, με σκοπό να περάσει σε αυτόν η περιουσία της Κοντούλη, ενώ  καταδίκες περίμεναν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή.

Πρόκειται για μια γυναίκα 62 χρονών και δύο άνδρες 71 και 63 χρονών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, επιχειρηματίας στην περιοχή, ηλικίας 67 χρονών, κατηγορούνταν να ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή. Κατηγορήθηκαν ως ψευδομάρτυρες, γιατί ενώ αποδείχθηκε πως η Κοντούλη εξαφανίστηκε το 2022 (και το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ) κατέθεταν πως την είχαν δει , πως συνομιλούσαν μαζί της , πως γνώριζαν ότι ήταν φιλοξενούμενη σε σπίτι στο Λονδίνο…
Η 62χρονη και ο 63χρονος   καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών ο καθένας με αναστολή. Ο  71χρονος και ο 67χρονος καταδικάστηκαν χωρίς αναστολή και με δικαίωμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν δει την γυναίκα που είχε εξαφανισθεί, σε διαφορετικές περιόδους και αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι τα λεγόμενα στις αρχικές τους καταθέσεις ήταν ψευδή και άπαντες οι κατηγορούμενοι το γνώριζαν, αλλά  κατέθεσαν ψεύδη  προκειμένου να συνεπικουρήσουν στον τέταρτο κατηγορούμενο και στην δικαστική του προσπάθεια να αποδείξει ότι η Ιωάννα Μαρία Εριέττα Κοντούλη βρίσκεται ακόμη εν ζωή ή τουλάχιστον βρισκόταν εν ζωή μέχρι το θέρος του 2013.

Περισσότερα Εδω