Σε συνέχεια προηγούμενης εκδήλωσης τον περασμένο Δεκέμβριο με θέμα «Η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες: Μια πρώτη αποτίμηση» το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ ανέπτυξε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας «Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι και χρονοδιάγραμμα».

«Έχοντας συγκεντρώσει κι άλλες πληροφορίες συζητάμε πως θα γίνει ανασυγκρότηση μετά τις πλημμύρες. Συζητάμε τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση. Προσπαθούμε να παραθέσουμε προτάσεις… Θα υποβληθεί μια πρόταση, να γίνει ένας οργανισμός πολυεπίπεδος έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το πρόβλημα με τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και δικαιότερο τρόπο για την περιοχή» τόνισε ο γεωπόνος δρ. εδαφολογίας κ. Χρίστος Τσαντήλας.

Ποιος θα αναλάβει την εθνικής σημασίας επιχείρηση ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και με ποιο τρόπο; Πως θα αντιμετωπισθεί η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων που οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα, απώλεια χρόνου και δημιουργία δυνατοτήτων οικονομικής κακοδιαχείρισης; Ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, αλλά και της κοινωνίας που υφίσταται τα αποτελέσματα των επιλογών; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν από ομιλητές της εκδήλωσης και του κοινού που έδωσε το «παρών».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν α) μία καταγραφή των επιπτώσεων των πλημμυρών στη Θεσσαλία και των αναγκαίων μέτρων αποκατάστασης από τον κ. Χρίστο Τσαντήλας, β) προτάσεις για ολοκληρωμένο σχεδιασμό και διαχείριση της μεσομακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Θεσσαλίας από τον κ. Λόη Λαμπριανίδης και γ) το κατάλληλο μοντέλο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας από τον κ. Κώστα Παπαδημητρίου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Περισσότερα Εδω