Ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης με το οποίο ζητείται η απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας κ. Διονυσίου – Φρέντι Μπελέρη, ενέκρινε ομόφωνα – με την προσκείμενη στο ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» να ψηφίζει λευκό – το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία της «Λαρισαίων Κοινόν» η οποία έφερε στο σώμα σχέδιο ψηφίσματος. Αντίστοιχα ψήφισμα πρότεινε η παράταξη «Λάρισα Μπροστά», καθώς και η Δημοτική Αρχή που πρότεινε την υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ.

Εν τέλει αποφασίστηκε να υιοθετηθεί το ψήφισμα της ΚΕΔΕ στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «η προφυλάκιση του Διονυσίου – Φρέντι Μπελέρη και κράτησή του ακόμη και μετά την ανακήρυξη του συνδυασμού του ως νικητή στις δημοτικές εκλογές αποτελεί κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών κανόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στον προφυλακισμένο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας Διονύσιο – Φρέντι Μπελέρη και καλεί την Αλβανική κυβέρνηση να προβεί στην άμεση απελευθέρωσή του.»

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:

newsroom onlarissa.gr / φωτό: Ντίνος Στάκος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω