Σε τοποθέτηση του για το έργο αντικατάστασης αγωγών στην πόλη της Ελασσόνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Ο σκοπός μας δεν είναι η δημόσια κριτική, αλλά η πρακτική του απερχόμενου δημάρχου και της ομάδας του, να μην απαντούν εντός του δημοτικού συμβουλίου, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Αυτή την περίοδο υλοποιείται η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στην Ελασσόνα. Ένα δικό μας έργο 5.000.000 ευρώ (πριν τις σχετικές εκπτώσεις), το οποίο ο απερχόμενος δήμαρχος το βρήκε έτοιμο προς δημοπράτηση. Αντί ο κ. Γάτσας να το ξεκινήσει την επομένη των εκλογών του 2019, το ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, με πολλά προβλήματα, αλλά και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως στους Ελασσονίτες θα το πλασάρει ενόψει των εκλογών, για δικό του έργο. Άλλωστε ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να φέρει, τέσσερα χρόνια τώρα, κανένα μεγάλο έργο στον δήμο, με αποτέλεσμα στην περιοχή να υλοποιούνται κατά κύριο λόγο έργα που εμείς οραματιστήκαμε.

Αλλά μέχρι τώρα ξέραμε πως ο απερχόμενος δήμαρχος είναι ανίκανος να φέρει τέτοια έργα στο δήμο, σήμερα διαπιστώνουμε πως έχει και σημαντική αδυναμία στην υλοποίηση τους, καθώς αυτή την στιγμή, κατά την διάρκεια αντικατάστασης του δικτύου επικρατεί αναστάτωση στην Ελασσόνα.

Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε κοινωνοί του προβλήματος, μετά από καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών, καθώς η Ελασσόνα έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω με την εικόνα που παρουσιάζει. Σε ένα τέτοιο έργο η δημοτική αρχή πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο, σε συνεργασία με την αστυνομία για να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, δίνοντας παράλληλα στους δημότες εναλλακτικές διαδρομές με ειδική σήμανση. Ο απερχόμενος δήμαρχος, στον πανικό του να ολοκληρώσει το έργο μας πριν από τις εκλογές, σκάβει και αντικαθιστά αγωγούς σε δρόμους , χωρίς να προχωρά σε αποκαταστάσεις άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο που έχει επιλέξει, πολλοί δρόμοι για μήνες παραμένουν σκαμμένοι, με αποτέλεσμα οι Ελασσονίτες να «παλεύουν» με την σκόνη και τις λακκούβες, καθώς η πόλη θυμίζει χωματούπολη! Πολλά καταστήματα σε κεντρικά σημεία, λόγω της κατάστασης, δεν έχουν πρόσβαση για τους πελάτες τους και παραμένουν κλειστά. Όπως καταλαβαίνει κανείς πήγαν… περίπατο και οι εναλλακτικές διαδρομές, αφού είναι ταυτόχρονα σκαμμένο ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Η ανικανότητα στο μεγαλείο της. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν μπορεί ούτε να φέρει σημαντικά έργα, αλλά ούτε να υλοποιήσει αυτά που βρήκε από εμάς και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση. Είναι κοντά η ώρα που η Ελασσόνα θα επιστρέψει στον δρόμο της δημιουργίας και της υπευθυνότητας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω