Το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συνταξιούχων με την παρουσία του προέδρου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας Γιώργου Ρούσσα.

Ο σκοπός της σύσκεψης είχε διπλό χαρακτήρα, από την μια να γίνει ενημέρωση για τις αποφάσεις και τους στόχους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και από την άλλη ν’ αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους στην Σκιάθο, όπως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας με πολλές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες ιατρών και εργαστηριακών εξετάσεων που οδηγούν τους συνταξιούχους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και ν’ απευθυνθούν υποχρεωτικά σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα που «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια σε όλη την χώρα επειδή υπάρχει τεράστιο κενό από ΠΦΥ σε όλα τα νησιά. Επίσης υπήρξε προβληματισμός και έγινε μεγάλη συζήτηση για την απουσία στην περιοχή δημόσιου οίκου ευγηρίας με συνέπεια όπως ανάφερε η εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής, Κατερίνας Κουρκούμπα: «ότι υπάρχουν γέροντες που λιμοκτονούν και ζουν με την ελεημοσύνη των γειτόνων».
Γι’ αυτό τον λόγο το παράρτημα μαζεύει υπογραφές από τους πολίτες του νησιού για την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε να λυθεί το ζοφερό ζήτημα άμεσα και να μην μείνει κανένας ηλικιωμένος απροστάτευτος και μόνος πριν έρθει ο χειμώνας. Για να υπάρχει μέριμνα για όλους τους ενδιαφερόμενους στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους. Στο τέλος της συζήτησης έγινε ενημέρωση για την μεγάλη προετοιμασία των συνταξιουχικών σωματείων σε όλη την χώρα για την επιτυχία της κορυφαίας Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Συνταξιούχων την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Σκόπελος
Μεγάλη ενημερωτική σύσκεψη, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεθαύριο Παρασκευή 8 του Οκτώβρη, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Καφενείο της Σκοπέλου το τοπικό Παράρτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους των συνταξιούχων της Σκοπέλου, μέλος της διοικούσας επιτροπής ο Τάσος Παλαιολόγος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου και αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ-ΕΤΜ Γιώργος Ρούσσας.
Στην ομιλία έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους αλλά και τα παιδιά τους, οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έχουν να κάνουν με το τσάκισμα των συντάξεων και τη μείωση των εισοδημάτων, την ακρίβεια που φουντώνει, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού, και την ιδιωτικοποίησή τους, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κ.λπ.
Αναδείχθηκε επίσης η πλούσια πείρα που βγήκε από τους αγώνες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, με πάνω από 300 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποκρουστούν και να καθυστερήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να ικανοποιήσουν ορισμένα από τα αιτήματα των συνταξιούχων, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τον κρατικό αυταρχισμό.
Μπροστά σε όλους τους αγώνες, όπως σημείωσε και ο ομιλητής, βρέθηκε και το Παράρτημα της Σκοπέλου, που και εν μέσω πανδημίας συμμετείχε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν για να ενισχυθεί το Κ.Υ., να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, ενάντια στο Νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και κάλεσε τους συνταξιούχους να πλαισιώσουν μαζικά το Σύλλογο.
Επίσης, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «στα δύσκολα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, o δρόμος του αγώνα είναι δοκιμασμένος και παρακαταθήκη για εμάς, για το κίνημα. Με την δράση και τους αγώνες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, τόσο της κρίσης όσο και της αναιμικής ανάπτυξης, καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντισυνταξιουχικές αποφάσεις και πολιτικές αλλά και να λύσουμε ορισμένα προβλήματα. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος, αυτή την δοκιμασμένη πορεία θα συνεχίσουμε με όλες τις μορφές, κόντρα στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης, στέλνοντας ελπιδοφόρο αγωνιστικό μήνυμα στην νέα γενιά, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας».

Περισσότερα Εδω