«Σε 15 ημέρες η πόλη θα λάμπει», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

«Σε 15 – 20 ημέρες το πολύ η πόλη θα λάμπει. Σας το εγγυώμαι» η δέσμευση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου για τους τόνους λάσπης και τα σύννεφα σκόνης που πνίγουν την πόλη μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία. Η επιχείρηση καθαριότητας ξεκίνησε από τις συνοικίες Νεάπολης και Παλιού Λιμεναρχείου και θα ακολουθήσει η περιοχή πίσω από το Ορφανοτροφείο, Ζάχου- Καραμπατζάκη, Παγασών και προς το κέντρο.

Η συσσωρευμένη λάσπη και η σκόνη που αιωρείται στην πόλη, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Πολλοί δημότες έχουν επιστρατεύσει μάσκες για να κυκλοφορούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης και να περιορίσουν την ποσότητα σκόνης που αναπνέουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο αυτή τη στιγμή η πόλη έχει στη διάθεσή της 150 μηχανήματα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Βόλου, εργολάβων αλλά και από δημάρχους και επιχειρηματίες που προσφέρουν βοήθεια.

«Δώσαμε προτεραιότητα στις περιοχές δίπλα από τον Κραυσίδωνα και τον Ξηριά όπου πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και συνεχίζουμε. Από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινά πλήρης καθαριότητα της πόλης», ανακοίνωσε ο κ. Μπέος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει.

«Ζητώ από τους πολίτες να απομακρύνουν από τους δρόμους τα αυτοκίνητά τους για να μπορέσουν να δουλέψουν τα μηχανήματα για τον καθαρισμό», η έκκληση που απηύθυνε.

Ειδικό μηχάνημα για λάσπη στα υπόγεια

Ανακοίνωσε επίσης ότι από χθες το μεσημέρι στη διάθεση του δήμου βρίσκεται και ειδικό μηχάνημα προσφορά φίλου του επιχειρηματία από τη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο σύγχρονο μηχάνημα έχει δυνατότητα απομάκρυνσης λάσπης από υπόγεια και στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι έχουν πρόβλημα να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα στο γραφείο του δημάρχου (24213 50173 και 24213 50174) προκειμένου να ενημερώνουν και να πηγαίνει το μηχάνημα.

Επανέλαβε εκ νέου την προτροπή τους στους δημότες για συνετή χρήση νερού. «Μην πλένετε πεζοδρόμια και αυλές. Μην καταναλώνεται άσκοπα νερό. Είναι πολύτιμο και το χρειαζόμαστε όλοι για να κάνουμε ένα μπάνιο, να πλύνουμε τα ρούχα μας», επανέλαβε με αποδέκτες όσους βγαίνουν με λάστιχα σε αυλές και πεζοδρόμια την ίδια ώρα που συνάνθρωποί τους δεν έχουν νερό ούτε για την τουαλέτα του σπιτιού τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω