«Η Ελλάδα και η Λάρισα αποχαιρετούν έναν μεγάλο άνθρωπο της τέχνης και του πνεύματος, τον Γιώργο Λαζόγκα, ο οποίος μεγαλούργησε στη ζωή του ως ζωγράφος και ως ακαδημαϊκός. Εισάγοντας τη νέα ενότητα της “Τυφλής Ζωγραφικής”, κατέστη πρωτοπόρος στον τομέα του και άνοιξε νέους δρόμους στον εικαστικό κλάδο, αφήνοντας ανεκτίμητη παρακαταθήκη στον καλλιτεχνικό κόσμο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου και συντοπίτη μας Γιώργου Λαζόγκα, προσθέτοντας:

«Ο Γιώργος, όπως όλοι οι άνθρωποι της τέχνης, διέθετε έντονα ανεπτυγμένο κοινωνικό αισθητήριο και μοιραζόμασταν πολλές φορές τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας για το αύριο του τόπου. Γέννημα – θρέμμα Λαρισαίος, προσέφερε πολλά στην πόλη μας και συνέβαλε στη διεθνή ανάδειξή της.

Ο Γιώργος ήταν σεμνός άνθρωπος, υποδειγματικός οικογενειάρχης και καλός φίλος. Η απώλειά του συνιστά δυσαναπληρωτό κενό για την κοινωνία και μας βυθίζει σε θλίψη.

Παρηγοριά μας αποτελούν τα έργα του, μέσα απ’ τα οποία θα ζει πάντα στις καρδιές μας και χάρη στα οποία θα τον μνημονεύουν οι επόμενες γενιές.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω