Στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη οδηγήθηκε χθες ο 28χρονος επιδειξίας που έγινε φόβος και τρόμος για νεαρές κοπέλες την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από τριήμερη κράτηση ο 28χρονος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τελικά η εναντίον του δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας έπαυσε, ενώ κρίθηκε ατιμώρητος για το δεύτερο αδίκημα, την κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, λόγω του εθισμού του. Η μία παθούσα δήλωσε ότι δεν ήθελε την ποινική του δίωξη, ενώ η δεύτερη που τοποθετήθηκε διαφορετικά, στην πορεία ανακάλεσε και είπε ότι δεν ήθελε ο δράστης να τιμωρηθεί.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 28χρονος είπε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι οι χρόνοι των πράξεων που του αποδόθηκαν συμπίπτουν με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Νωρίτερα η μητέρα του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον αγώνα που έδινε ο νέος για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα ή τον εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες από όταν ακόμη ήταν φοιτητής και μέχρι σήμερα.

Επισήμανε ότι ούτε η οικογένειά της έκλεισε τα μάτια στο πρόβλημα ούτε ο νεαρός αδιαφόρησε. Τόνισε στο δικαστήριο ότι ο 28χρονος δουλεύει σκληρά, ακολουθεί προγράμματα θεραπείας για την υγεία του και όταν σημειώνει πρόοδο και σταματάει τη θεραπεία, γιατί πιστεύει ότι τα κατάφερε, υποτροπιάζει, όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα. «Δουλεύει σαν το σκυλί και όταν σταματάει καπνίζει και πάλι», είπε.
Μετά τη δίκη ο νεαρός κρατήθηκε για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρήζει ακούσιας νοσηλείας

 

Περισσότερα Εδω