Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να συνδράμουν μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων τα Τέμπη.

Το ΕΚΕΑ κάλεσε τους πολίτες προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε ελάχιστη ώρα γέμισαν οι φιάλες των νοσοκομείων. Ο κόσμος έσπευσε στα σημεία για να δώσει αίμα για τους τραυματίες, καθώς οι ανάγκες ήταν τεράστιες.

Η Ελισάβετ Καρανία, η πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Λάρισας μίλησε για τη χθεσινή αιμοδοσία στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

«Μια ελπίδα φωτός βγαίνει από αυτή την αιμοδοσία… Απρόσμενα μεγάλος ο αριθμός των αιμοδοτών που ήρθαν χθες να δώσουν αίμα και περίμεναν στις ουρές. Εχθές μαζέψαμε 270 φιάλες. Είναι συγκινητικό και πρωτόγνωρο. Συνεχίζεται και σήμερα, είναι επίσης συγκινητικό. Στην βροχερή Λάρισα υπάρχουν ακόμη ουρές. Θα συνεχίσουμε και το Σαββατοκύριακο, οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Δείχνουμε όλοι την ανθρωπιά μας μέσα από αυτό το φρικτό δυστύχημα» τόνισε η κα. Καρανία.

 

Περισσότερα Εδω