Με τον Μάκη Γιατρά να είναι ο δεύτερος που συζητά με τη διοίκηση Δρακόπουλου ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται για ένα -εντός έδρας- ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από πολλά χρόνια. Το όνομα του πρώην προπονητή του Προμηθέα, προέκυψε αφού η απάντηση από τον Βαγγέλη Αγγέλου ήταν κάθετα αρνητική, προφανώς διότι δεν επιθυμεί να συνδέσει την παρουσία του με τη συγκεκριμένη διοίκηση της ομάδα και το ήδη δυσάρεστο κλίμα.

Η σημερινή επαφή Ηρακλή και Γιατρά έχει και συνέχεια με μία ακόμη καθοριστική συνάντηση, που θα γίνει αύριο, οπότε και θα προκύψει οριστικό αποτέλεσμα.

Μπούτσκος και Καραποστόλου θα καθοδηγήσουν τον Ηρακλή στον αυριανό ευρωπαϊκό αγώνα.

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια παρά τέσσερις μήνες μέχρι να επιστρέψει στο Ιβανώφειο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, κόντρα στην αήττητη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, με τη ρωσική ομάδα (στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο), να επικρατεί με 82-100. Για την ιστορία στον πάγκο του Ηρακλή καθόταν ο Λευτέρης Κακιούσης και στην ομάδα συμμετείχαν οι: Χάμιλτον 12(1), Μιλόσεβιτς 4, Καλαϊτζίδης 1, Σφέικος, Μπράιαντ 15, Χένιακ 10, Αποστολίδης 6, Παυλίδης 14(2), Προδρόμου, Λυμπάρης 12(2), Κούβελας 8. Δεν είχαν αγωνιστεί οι Παντελής Παπαϊωακείμ, Σάββας Ηλιάδης, Γιώργος Δέδας και Χρήστος Ταπούτος, που συμμετείχαν στο ρόστερ.

Αύριο, στις 20.30, ο Ηρακλής υποδέχεται τουρκική Μπαχτσεσεχίρ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του FIBA Europe Cup.

Ο Σωτήρης Καραποστόλου, μέλος του τεχνικού τιμη, αναλύει την Μπαχτσεσεχίρ: «Αύριο έχουμε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας μας, στο γήπεδό μας, μετά από αρκετά χρόνια και όλοι είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Η αντίπαλός μας, η Μπαχτσεσεχίρ είναι μια ομάδα, με πολλαπλάσιο μπάτζετ απο εμάς και φαβορί, για πολλούς, να κατακτήσει το φετινό FIBA Europe Cup. Μια ομάδα, που πιστεύω θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει σε μια διοργάνωση, όπως το Basketball Champions League ή το Eurocup. Διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες υψηλής αξίας, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια στην Εuroleague, αλλά και σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα. Κατά τη γνώμη μου, το βαρύ πυροβολικό της τουρκικής ομάδας, είναι ο Jamar Smith, ένας παίκτης με έφεση, τόσο στο τρίποντο, μετά από τρίπλα όσο και στο δίποντο από μέση απόσταση (pull up jumper). Παίκτης, με μεγάλη ποιότητα, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε στο Eurocup και στη VTB League, με την Unics Kazan. Ένας επίσης αξιόλογος παίκτης, που αγωνίζεται στη front line της Bahcesehir Koleji, ειναι ο Ben Bentil, με γεμάτη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, φορώντας τη φανέλα του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο θέσεις των ψηλών (ως power forward και ως center) και δίνει αρκετή ποιότητα στην ομάδα του, με την ικανότητά του στην επίθεση, αλλά και θυσιάζοντας, όταν χρειάζεται, το κορμί του στην άμυνα.

Τέλος, υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κράμα Τούρκων παικτών κι επίσης κάποιων Αμερικανών, οι οποίοι έχουν βοηθήσει την ομάδα τους να έχει ρεκόρ αυτή τη στιγμή τρεις νίκες και δυο ήττες (σε τουρκικό πρωτάθλημα και FIBA Europe Cup), με ήττα κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τη Fenerbahce και νίκες επι της Besiktas και της Galatasaray. Όπως και να έχει, θα πρέπει να έχουμε τη συγκέντρωση και την εκτελεστικότητά μας σε υψηλά επίπεδα και να προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας και να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω