Ο τρίτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Alpha, Σασμός έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές ενώ αρκετά είναι και τα νέα πρόσωπα που θα δούμε σε αυτόν. 

Πέρα από τον Βασίλη Μπισμπίκη που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του στην επιτυχημένη σειρά, ένα ακόμη πρόσωπο που θα δούμε να κάνει την εμφάνισή του στα επόμενα επεισόδια είναι η Πηνελόπη Τσιλίκα. Η Πηνελόπη Τσιλίκα θα εμφανιστεί στα επόμενα επεισόδια με τον ρόλο της Εύας Αβραμίδη, αδελφής του Ευθύμη Φαρμάκη ως μία επιτυχημένη επαγγελματίας, που ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στο “Σασμό”. Πρόκειται για έναν τρομερά ενδιαφέροντα ρόλο και για μία ομάδα από ηθοποιούς τους οποίους γνωρίζω και εκτιμώ πολύ. Αλλά, και οι ομάδες των συνεργείων και όλοι οι καλλιτεχνικοί συντελεστές που έχω συναντήσει στο “Σασμό” αποτελούν μία καλλιτεχνική έκπληξη» δήλωσε η ίδια για τον ρόλο της στην εκπομπή “Super Κατερίνα”.

Ποια είναι όμως η Πηνελόπη Τσιλίκα;

Η Πηνελόπη Τσιλίκα γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τα Άγραφα, η Πηνελόπη Τσιλίκα μεγάλωσε σε μια τετραμελή οικογένεια. Από μικρή ασχολούνταν με τον χορό και συχνά μαζί με την οικογένειά της πήγαιναν σε θέατρα και κινηματογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της ήταν δικηγόρος και η μητέρα της χημικός. Έτσι, η Πηνελόπη Τσιλίκα δε φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα, εκείνη θα γινόταν ηθοποιός.

Εκείνο που επιθυμούσε ήταν το επάγγελμα που θα έκανε, να σχετίζεται με τον άνθρωπο. Έτσι, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για τη Νομική, όπου και πέρασε καθώς το θεωρούσε ένα ευρύ πεδίο που θα της “άνοιγε την πόρτα” για να βρει τι ήταν αυτό που θα την έκανε χαρούμε. Από το μυαλό της είχαν περάσει η δημοσιογραφία και η εγκληματολογία.

«Η εγκληματολογία με ενδιέφερε πολύ. Αναρωτιόμουν πώς γίνεται ένας άνθρωπος να σπάσει τα πλαίσια που του έχουν τεθεί από την κοινωνία, και μου κινούσε το ενδιαφέρον να το ερευνήσω, ποιο είναι το προφίλ του, ποιο είναι το παρελθόν του και ποιοι παράγοντες μπορεί να τον οδήγησαν σε μία δράση “αντικοινωνική”» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στο Bovary.

H πρώτη της επαφή με την υποκριτική ήρθε όταν πήγε να βοηθήσει έναν φίλο της, παίζοντας ως κομπάρσος σε μια ταινία.

«Το θέατρο ήρθε εντελώς τυχαία. Από μικρή πήγαινα σινεμά και θέατρο με τους γονείς μου, το αγαπούσα πολύ αλλά για πολύ καιρό μου ήταν αδιανόητο ότι μπορώ κι εγώ να το κάνω. Μέχρι που πήγα σ’ ένα γύρισμα για να βοηθήσουμε έναν φίλο και βλέποντας τη διαδικασία του γυρίσματος σκέφτηκα ότι μπορώ. Έτσι, έναν χρόνο μετά έδωσα εξετάσεις χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλω απ’ αυτό» είχε εξομολογηθεί η ίδια σε άλλη συνέντευξή της στο popaganda.

Τελικά, η υποκριτική την κέρδισε. Για τους γονείς της, δεν ήταν εύκολο να αποδεχτούν και να κατανοήσουν την επιθυμία της να ασχοληθεί το συγκεκριμένο επάγγελμα, καθώς υπάρχει ανασφάλεια. 

Στο τρίτο έτος του Εθνικού, βρέθηκε να παίζει έναν βοηθητικό ρόλο σε μια ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη. Η τύχη τα έφερε έτσι, που σε ένα από τα γυρίσματα, ήταν παρών και ο πατέρας της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, Παντελής. Εκείνη τη μέρα, η Πηνελόπη ένιωθε αρκετά κουρασμένη για να πάει στο γύρισμα, σκεφτόταν να το αφήσει, το αίσθημα ευθύνης όμως που την διακατέχει, την έκανε να πάει κανονικά στη δουλειά της, και όπως φάνηκε δε της βγήκε σε κακό.

Εκεί έγινε και η πρώτη επαφή με τον Παντελή Βούλγαρη και την Ιωάννα Καρυστιάνη που τότε δούλευαν ήδη πάνω στη Μικρά Αγγλία. Έναν χρόνο μετά, η Πηνελόπη Τσιλίκα πήγε στο casting της ταινίας και πράγματι, κατάφερε να πάρει έναν από τους κεντρικούς ρόλους, αυτόν της Όρσας.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα δεν “ονειροβατεί”, πατάει γερά στα πόδια της και προτιμά να κάνει αργά και σταθερά βήματα, γνωρίζοντας καλά πόσο “ασταθές” και ανασφαλές” είναι το επάγγελμα του ηθοποιού.

«Σε ό,τι με αφορά, ξέρω ότι με αυτή τη δουλειά δε “θα βγάλεις λεφτά”. Μπήκα στην σχολή το 2009, ακριβώς στην επίσημη έναρξη της “κρίσης”. Ξέραμε ότι μπαίναμε σε έναν χώρο που μεταβάλλεται -και μεταβλήθηκε. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τίποτα για το μέλλον.

Νιώθω τυχερή και είμαι ευγνώμων για την πορεία που έχω κάνει. Υπάρχουν παιδιά της γενιάς μου που δεν μπόρεσαν να βρουν το έδαφος για να ξεκινήσουν. Εγώ προχώρησα σιγά-σιγά και σταθερά, δεν είχα στόχο να κάνω “μπαμ”» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Bovary το 2021.

Η δημιουργία οικογένειας και το #metoo

Η δημιουργία οικογένειας βρίσκεται στις επιθυμίες της αλλά προς το παρόν όχι στα άμεσα πλάνα της. Αυτή την περίοδο έχει επιλέξει να μείνει προσηλωμένη στη δουλειά της.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα, όταν “έσκασαν” οι καταγγελίες του #metoo δεν έδειξε να σοκάρεται.

«Μπορώ να σου πω ότι για κάποιον λόγο δεν μου έκαναν εντύπωση όσα αποκαλύφθηκαν. Οι γυναίκες αυτές εξομολογήθηκαν όσα έζησαν, κάνοντας με να νιώσω συγκίνηση, ενώ παράλληλα πληγώθηκα βαθιά ακούγοντας όλα αυτά. Είναι θέμα τύχης να μην έχεις ζήσει κάτι ανάλογο ή να σου έχει τύχει σε μικρότερο βαθμό» είχε πει η Πηνελόπη Τσιλίκα σε συνέντευξή της στο popaganda.gr ενώ σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξής της είχε πει, 

«Υπάρχει μια γενιά που πέρασε πολύ δύσκολα γιατί πίστεψε ότι αυτός ο τρόπος ζωής μέσα στο θέατρο είναι αδιαπραγμάτευτος, ότι δηλαδή το να κάνεις θέατρο είναι κάτι αβάσταχτο που εμπεριέχει το στοιχείο της βίας. Για να κάνεις αυτήν τη δουλειά, το πρώτο που έπρεπε να αποφασίσεις είναι το αν έχεις “γερό στομάχι” για να την αντέξεις».

Η Πηνελόπη Τσιλίκα, είναι μια ηθοποιός που της αρέσει να πειραματίζεται και να μη μένει ποτέ στάσιμη. Άλλωστε, όπως λέει και η ίδια, είναι προτιμότερο να είναι κακή από το να είναι πάντα ίδια!

Φωτογραφία: Instagram

Περισσότερα Εδω