Πρωταθλητής και μαθηματικά είναι ο Ολυμπιακός καθώς επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι-οφ της Super League αποσπάστηκε 22 βαθμούς από τον δεύτερο στη βαθμολογία Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με ανατροπή στο «Καραϊσκάκη» τον Παναθηναϊκό με 3-1 και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ νωρίτερα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 31΄ με πέναλτι του Μακέντα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 45+3΄ με τον Χασάν κι έκανε το 2-1 και πάλι με γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού του στο 72΄, ενώ το 3-1 σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούμα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήταν στο 4’ για τον Ολυμπιακό με την προβολή του Μασούρα στη σέντρα του Φορτούνη που έφυγε έξω. Στο 7’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ ο Σεμέδο πετάχτηκε αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 22’ ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Μασούρα. Στο 29΄ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι μετά από υπόδειξη του VAR σε μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Μακέντα. Ο Ιταλός εκτέλεσε την ποινή και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα και στο 34’ ο Διούδης κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σουτ του Μασούρα. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 45’ με τον Χασάν που σούταρε και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφεραν το ματς στα ίσα. Από σέντρα του Χολέμπας, ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 66’ ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Πούγγουρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Έξι λεπτά αργότερα (72’) ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε με 2-1 με την προβολή του Χασάν. Το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ και κατέβηκε και ο Διούδης στη περιοχή του Ολυμπιακού και ο Μπρούμα ξέφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες: Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί – Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο

Κόκκινες κάρτες: 66΄ Πούγγουρας (2 κίτρινες)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα (36΄ λ.τ. Χασάν), Ανδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68΄ Καμαρά), Φορτούνης (68΄ Μπρούμα), Μασούρας (90΄ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Βέλεθ, Μαουρίσιο (77΄ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (83΄ Ενμπαγκοτό), Χατζηγιοβάνης (79΄ Αϊτόρ), Μακέντα (83΄ Καρλίτος).

Περισσότερα Εδω