Την ικανοποίησή του για την νίκη με σκορ 80-70 επί της Τσμόκι Μινσκ εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στον Βασίλη Αγριτάκη για το ertnews.gr ο γκαρντ/φόργουορντ του Περιστερίου.

Ο Τεράν Πέτεγουεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα στην δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας στο FIBA Europe Cup. Ο 29χρονος Αμερικανός, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά την λήξη της αναμέτρησης, αποθέωσε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και το αγωνιστικό του πλάνο. Παράλληλα, μίλησε για την «έκρηξη» που είχε ο ίδιος στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα με έξι τρίποντα αλλά και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (7/11, 20:00, ΕΡΤ3) για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Αναλυτικά παρακάτω όσα δήλωσε:

Είναι το πρώτο ματς που παίζετε τόσο καλά στην Ευρώπη φέτος, ποιο ήταν το «κλειδί» για αυτή την εμφάνιση;

«Παίξαμε καλό ομαδικό μπάσκετ. Μοιράσαμε την μπάλα, κανείς δεν πήγε σε τραβηγμένες ατομικές προσπάθειες. Ακολουθήσαμε πλήρως το αγωνιστικό πλάνο του κόουτς. Αυτό δείξαμε σήμερα, το αποτέλεσμα του αγωνιστικού πλάνου το κόουτς. Επίσης, ξέραμε ότι έπρεπε να ανεβάσουμε το επίπεδο στην άμυνα. Ξέραμε ότι έχουν καλούς παίκτες (σ.σ. η Τσμόκι Μινσκ) και έπρεπε να μείνουμε προσηλωμένοι στην άμυνα».

Ακόμα μια φορά έδειξες ανεπηρέαστος από τα άστοχα σουτ στο ξεκίνημα και τελικά «καθάρισες» το ματς, τι είναι αυτό που σε κάνει να «πατάς το κουμπί» και να αλλάζεις εντελώς την εικόνα σου;

«Έμεινα συγκεντρωμένος στον αγώνα. Έχασα τα πρώτα πέντε μου σουτ αλλά πάντα προσπαθώ να μην επηρεάζομαι ψυχολογικά είτε ευστοχώ είτε αστοχώ. Τα τελευταία έξι τα σούταρα σαν να μην είχα αστοχήσει νωρίτερα. Το παν είναι να μένω συγκεντρωμένος και να έχω αυτοπεποίθηση ότι κι αν έχει γίνει στην προηγούμενη φάση».

Ποιες είναι οι σκέψεις της ομάδας αλλά και οι δικές σου για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, μιλάμε για ομάδα που ανήκει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Πρόκειται για ομάδα Ευρωλίγκας, άρα πρέπει να μπούμε στο παρκέ με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Ξέρουμε ότι θα αγωνιστούμε κόντρα σε ένα εξαιρετικό σύνολο με πολύ καλούς παίκτες».

Περισσότερα Εδω