Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη την προηγούμενη Τετάρτη στη Λάρισα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Σπυρόπουλος αφού παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία του Πολιούχου Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα.

Η επίσκεψη του κ. Σπυρόπουλου συνεχίστηκε σε Ελασσόνα και Τύρναβο και έπειτα στη Λάρισα όπου παραχώρησε ομιλία παρουσία στελεχών και της κας Ευαγγελίας Λιακούλη, βουλευτή Λάρισας σε έναν ομολογουμένως κατάμεστο χώρο από παλιούς και νέους φίλους που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο κ. Σπυρόπουλος συνέχισε στα Φάρσαλα όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον αγροτικό συνεταιρισμό «ΕΝΙΠΕΑΣ» και συναντήθηκε και με αγρότες στην Αγιά. Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα τόνισε: «Ζητήσαμε ως ΠΑΣΟΚ να υπάρχει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην παραγωγή, για αποτελεσματική αντιμετώπιση της απώλειας εισοδήματος των αγροτών από ζημιές, δίκαιη εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας και της κατανομής των άμεσων ενισχύσεων, ένα δίκαιο και αναπτυξιακό εθνικό σχέδιο εφαρμογής της ΚΑΠ. Είναι ζήτημα βιωσιμότητας των αγροτών,  επισιτιστικής ασφάλειας της Ελλάδας αλλά επιβίωσης της υπαίθρου. Η κυβέρνηση όμως άλλαζε υπουργούς αντί να αλλάξει προτεραιότητες με αποτέλεσμα σήμερα να χρησιμοποιεί τις αστοχίες της ΚΑΠ για να κρύψει τις δικές της ευθύνες.».

Κατά την επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα τόνισε ότι η κλιματική κρίση αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα: «Εσείς εδώ στην Θεσσαλία έχετε ζήσει την κλιματική κρίση με τον χειρότερο τρόπο. Είναι προσωπική μου προτεραιότητα να εφαρμοστούν πολιτικές από την πλευρά της Ε.Ε. για έργα πρόληψης και αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας ώστε να μη βιώνουμε ξανά και ξανά τις συνέπειες αυτών των καταστροφών».

Για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε ως ΠΑΣΟΚκατά της κυβέρνησης για τη «μονταζιέρα» που στήθηκε στον ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, είχε ως στόχο να ασκήσουμε ως Αντιπολίτευση έναν θεσμικό έλεγχο στην κυβέρνηση για την πολιτική της και τις παραλείψεις της. Για το έγκλημα στα Τέμπη δεν έχει ακόμη, έναν χρόνο μετά, αποδοθεί δικαιοσύνη. Αντίθετα, ακολουθείται το ίδιο μοτίβο διαφθοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας που είδαμε και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Περιμέναμε να πάρουμε απαντήσεις. Αντ’ αυτών, όμως, είδαμε μόνο τις παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Γόννων όπου και επισήμανε: «Για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε διασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο ΕΣΥ και να ενισχυθεί με το 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ακόμη μια φορά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.».

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε για τις επικείμενες ευρωεκλογές: «Οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν θα αφήσουν μία Κυβέρνηση ανεξέλεγκτη να κυβερνά με αλαζονεία και αμετροέπεια, χωρίς την αίσθηση των τεράστιων λαθών στα οποία έχει υποπέσει ή αν θα στηρίξουν μία σοβαρή και αξιόπιστη φωνή που θα σταθεί απέναντι στη Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί απέναντι στη Ν.Δ. με μία εναλλακτική πρόταση στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω