Η Basket League επέστρεψε και πάλι, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα λόγω της αναβολής εξαιτίας του κορονοϊού, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη με 86-80 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστές τους Γιάνκοβιτς και Τζόουνς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να «τρέξει» ένα σερί 12-0. Στη συνέχεια, ο Κολοσσός αντέδρασε και έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Τιλί, κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους 3 πόντους τη διαφορά (16-13). Η πρώτη περίοδος όμως ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν «πατημένο το πόδι τους στο γκάζι». Συγκεκριμένα, ένα τρίποντο του Καμπερίδη έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς με 11 πόντους διαφορά (26-15).

2ο δεκάλεπτο

Στη δεύτερη περίοδο όμως, οι Ροδίτες παρουσίασαν εντελώς διαφορετική εικόνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με πρωταγωνιστή τον Φλόιντ μάλιστα, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη πλησίασε με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στους 5 πόντους (35-30). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αν και είχε συνεχώς το προβάδισμα, έφτασε να προηγέιται στο τέλος του πρώτου μέρους μόνο με 5 πόντους διαφορά (44-39 εξαιτίας ενός σουτ τριών πόντων που πέτυχε ο Ποτ για τους φιλοξενούμενους.

3ο δεκάλεπτο

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και μάλιστα «έτρεξαν» ένα σερί 12-0 (44-51) με πρωταγωνιστές τους Ουίλιαμς και Σλαφτσάκη. Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε και με δικό του αντίστοιχο σερί έφτασε στην ισοφάριση (51-51) χάρη σε τρίποντο του Καμπερίδη. Ο Τολιόπουλος με εύστοχο σουτ τριών πόντων λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, έδωσε στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη και πάλι ένα ισχνό προβάδισμα (62-61) δίνοντας παράλληλα μια μορφή ντέρμπι στο ματς.

4ο δεκάλεπτο

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου. Σύντομα μάλιστα απέκτησαν και πάλι διψήφια διαφορά (79-67) χάρη σε ένα σουτ τριών πόντων του Ρίβερς. Ο Κολοσσός προσπάθησε να ανατρέψει την εικόνα του ματς, ωστόσο αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο «Δικέφαλος» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ροδίτες. Ένα τρίποντο από τον Μαργαρίτη, διαμόρφωσε το τελικό 86-80 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 44-39, 62-61, 86-80

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω