Για την απόφασή τους για κινητοποίηση τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων στην περιοχή του Κιλελέρ την Κυριακή 31 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών, μίλησαν σήμερα το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωποι αγροτών, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. Στόχος τους, όπως ανέφεραν, είναι να διαφυλάξουν το πραγματικό νόημα της εξέγερσης και της θυσίας των κολίγων, ενώ όπως τόνισαν «με τις πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση, μας οδηγεί στο να γίνουμε κι εμείς σύγχρονοι κολίγοι, χάνοντας τη γη μας, ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, που έχει υποστεί μια τεράστια καταστροφή και επτά μήνες αργότερα δεν έχουμε στήριξη από το κράτος. Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, δεν υπάρχουν αποζημιώσεις και το δείξαμε και στα μπλόκα».

«Ο χορός του Κιλελέρ είναι για μας ιερός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κ. Ρίζος Μαρούδας. «Δεν θέλουμε να γίνει ακόμα μια φιέστα στην οποία θα ακούσουμε λόγια συμπάθειας, ότι θα γίνουν πράγματα», ανέφερε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως οι αγρότες πρόκειται να περιφρουρήσουν τον χώρο του μνημείου και να μην επιτρέψουν σε εκπροσώπους της κυβέρνησης να πλησιάσουν. «Να μην υπάρξει εκδήλωση, αλλά επιμνημόσυνη δέηση», τόνισε χαρακτηριστικά «Καλούμε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι χρειάζεται να δώσει λύσεις, δεν μας αρκούν πλέον τα λόγια».

Ο κ. Μαρούδας απηύθυνε ακόμα έκκληση στον Δήμαρχος Κιλελέρ και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να προχωρήσουν σε δημόσια δήλωση στήριξης «τόσο στα αιτήματα, όσο και στην κινητοποίηση, η οποία γίνεται από τους αγρότες και τον κόσμο. Θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των αγροτών, με την αβεβαιότητά τους για το σήμερα και το αύριο», ανέφερε επιπλέον, κάνοντας για μια ακόμα φορά λόγο στα πολλαπλά προβλήματα της Θεσσαλίας, στις εκτάσεις που δεν θα μπορέσουν για καιρό ακόμα να καλλιεργηθούν, αλλά και στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ, τα οποία σαφώς και θα επιφέρουν πλήθος προβλημάτων για την περιοχή μας.

«Θέλαμε αποζημιώσεις γρήγορα, αλλά έχουν παγώσει. Η ρευστότητα στην περιοχή, εκτός από τη μεγάλη ψυχολογική κρίση που δεχόμαστε, δεν υπάρχει. Θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φύγουμε από έναν τόπο που μας συντηρεί και επιβιώνουμε», σημείωσε ο κ. Δημήτριος Γαλάνης, παραγωγός από την περιοχή της Αμυγδαλής.

«Η Θεσσαλία είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Θα μας βρουν εκεί στο μνημείο, να το περιφρουρήσουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να έρθουν και να πουν ευχολόγια για άλλη μια φορά και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποτιμάται η νοημοσύνη μας. Θα είμαστε εκεί σε πείσμα των καιρών και δεν θα φύγουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις», ανέφερε ο αμυγδαλοπαραγωγός, κ. Κωνσταντίνος Μητροδήμος.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τέλος δήλωσαν πως δεν αποκλείουν την πιθανότητα να υπάρξουν και στο άμεσο μέλλον μεγάλες κινητοποιήσεις, χωρίς να επεκταθούν σε λεπτομέρειες.

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω