Νίκη με… άρωμα Ευρώπης πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη (2-0) στη Λεωφόρο στην εμβόλιμη 16η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» που έσπασαν το ρόδι στη νέα χρονιά πήραν το βαθμολογικό τρίποντο με τα τέρματα του Παλάσιος στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης και του Αϊτόρ στο 83′.

Με πίεση ψηλά ξεκίνησαν οι «πράσινοι» στο ματς για να βάλουν δύσκολα στους παίχτες του Άρη και να εκμεταλλευτούν πιθανά λάθη των αντιπάλων τους. Το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς πέτυχε καθώς ο Παναθηναϊκός κέρδιζε χώρο και στο 14’ η υπεροχή του καρποφόρησε μετά από ωραίο συνδυασμό. Ο Χουανκάρ έβγαλε σέντρα ο Αϊτόρ  ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειάστηκε να φτάσει στον Παλάσιος ο οποίος αρχικά νικήθηκε στο σουτ από τον Κουέστα, αλλά στο ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και στο 36’ έφτασνα κοντά σε δεύτερο τέρμα όταν από φάουλ του Αϊτόρ ο Λούντκβιστ με κεφαλιά απείλησε αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε στη γωνία του. Στο επόμενο λεπτό (37’) ο Αϊτόρ με σέντρα σουτ ανάγκασε τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Άρης είχε τη πρώτη και μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 40ο λεπτό όταν από κόρνερ του Γκάνεα, ο Μπεναλουάν έπιασε καρφωτή κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Με δοκάρι «απάντησε» ο Παναθηναϊκός στο 50ο λεπτό όταν ο Αϊτόρ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 83’ ήρθε η δικαίωση για τον Αίτόρ ο οποίος «κατέβασε» την μπάλα εξαιρετικά μετά την ασίστ του Παλάσιος, πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στον Σούντγκρεν, πήρε τροχιά προς το τέρμα και 2-0. Ο Παλάσιος έφτασε κοντά σε τρίτο τέρμα στο 87’ αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ στο 93’ ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες – Σάσα, Μπεναλουάν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (85’ λ. τρ. Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (85’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (90’+2’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα (53’ Μπερτόλιο), Τζέγκο, Εντιαγέ (85’ Χαΐροβιτς), Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Λούμορ, Λόπεθ.

Περισσότερα Εδω