Μυστήριο αποτελεί πώς ο 39χρονος ντελιβεράς από τον Βόλο Θ.Μ., πατέρας δυο παιδιών, κατάφερνε επί 12 ολόκληρα χρόνια να κρύβει την ανθρωποκτονία με θύμα την 69χρονη Νίκη Μηλίνη – Τσιρογιάννη στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη 17 στη Νέα Ιωνία Βόλου τον Αύγουστο του 2009 όταν ακόμη ήταν μόλις 27 ετών. Θα μπορούσε άραγε να είχε σωθεί η νονά του, η άτυχη 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη;

Ο δράστης των στυγερών εγκλημάτων επισκεπτόταν συχνά τον παππού του και την γιαγιά του που έμεναν στο ισόγειο της πολυκατοικίας της άτυχης γυναίκας και γι’ αυτό είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη της 69χρονης. Η κόρη της θανούσας λέει ότι είχε ληφθεί κατάθεσή του μετά τη δολοφονία. Εντούτοις, δεν προκύπτει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Αστυνομία, να είχε εξεταστεί ως ύποπτος αν και μπαινόβγαινε στην πολυκατοικία της θανούσας..

Δώδεκα δείγματα DNA, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ληφθεί από ισάριθμους ύποπτους για τον φόνο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ανάμεσά τους και του γιου της θανούσας, δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη, τα οποία δεν ταίριαζαν με το DNA του δράστη, που έμεινε όλα αυτά τα χρόνια αταυτοποίητο στη βάση δεδομένων του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών. Το μόνο που ήταν γνωστό ότι το δείγμα ανήκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν.

Πώς κατάφερνε να ξεγελάσει ο 39χρονος τις αστυνομικές αρχές, να περάσει απαρατήρητος από τις έρευνες αλλά και να παίζει θέατρο επί σειρά ετών έχοντας την υπεράσπιση του γιου της θανούσας στις δικαστικές του υποθέσεις; Οικεία του πρόσωπα σοκαρίστηκαν από τις εξελίξεις. Ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο δράστης ήταν άριστος οικογενειάρχης, πολύ καλός πατέρας που έτρεχε συνεχώς για τα παιδιά του και αγωνιούσε γι’ αυτά. Η σύζυγός του είναι μία σεμνή γυναίκα, μορφωμένη, το ίδιο και η πεθερά του.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου το βράδυ όταν αστυνομικοί μετέβησαν παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της και πήραν προσωπικά αντικείμενα του 39χρονου στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη δολοφονία της 75χρονης στην περιοχή Καζανάκι η σύζυγός του συνεργαζόταν απόλυτα με τις αρχές και έκλαιγε. Είχαν αρχίσει ήδη να υπάρχουν υποψίες για τον φόνο της 69χρονης, η οποία έφυγε  με 25 μαχαιριές.

Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε τελικά με δείγμα DNA που ελήφθη από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη. Προχθές Δευτέρα με την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της διασταύρωσης (ταίριαζε απόλυτα με το DNA του δράστη που ελήφθη από τα προσωπικά του αντικείμενα μετά την έρευνα στην οικία του) η οικογένεια ενημερώθηκε για την εξιχνίαση. Ο γιος της θανούσας Γιάννης Μηλίνης σοκαρίστηκε. Βρισκόταν στα δικαστήρια για υπόθεση όταν ενημερώθηκε για τον φονιά που είναι ο 39χρονος που είχε υπερασπίσει για το έγκλημα στην περιοχή Καζανάκι. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση. Ο ίδιος πάντοτε εισέφερε στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

 

Τα δύο πρόσωπα του δράστη

Όμως, ο 39χρονος δεν είχε μόνο αυτό το πρόσωπο που ήξεραν οι συγγενείς και οι οικείοι του. Ηταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές από τις υποθέσεις με εμπρησμούς με τις οποίες είχε απασχολήσει αλλά και άλλες, όπως την αρπαγή τσάντας από γυναίκα στον Βόλο πριν από δύο χρόνια!

Στην πιάτσα είχε τη φήμη ότι ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές… Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με πρώην εργοδότη του αδίστακτου δολοφόνου, ο οποίος δίνει μία άλλη διάσταση του χαρακτήρα του, αφού όπως λέει ο 39χρονος ήταν πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να πάρει λεφτά.

«Ηταν αγαθιάρης και βλάκας. Στη δουλειά του ήταν εργατικός και φιλότιμος. Όμως έκανε οτιδήποτε του ζητούσαν γιατί ήταν άρρωστος με τον τζόγο και αυτό ορισμένοι το εκμεταλλεύονταν. Ηθελε όλες τις δουλειές από μικρό παιδί. Τον έφαγε ο τζόγος», αναφέρει ο πρώην εργοδότης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «αν ανοίξει το στόμα του ο δράστης, θα πάρει πολλούς».

Ερευνες για το κίνητρο του φόνου

Οι έρευνες για το κίνητρο του δράστη συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές. Ο δολοφόνος ήταν πολύ νεαρός, όταν διέπραξε το έγκλημα. Αραγε είχε λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτό ή εκδήλωση απλώς εγκληματική δραστηριότητα επειδή ήταν γεννημένος δολοφόνος και δεν είχε ούτε κίνητρο ούτε αφορμή;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος «έχασε» εδώ και πολλά χρόνια τον πατέρα του. Επίσης, έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του, όταν ήταν αρκετά νεαρός. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν διαπράχτηκε ο φόνος της Νίκης Μηλίνη είχε ήδη παντρευτεί και είχε κάνει το πρώτο του παιδί.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας σχολιάζουν ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι υπήρχε στο μυαλό του, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουν όμως, και αν θα μάθουμε ποτέ τον λόγο που οδηγήθηκε στο έγκλημα, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν μπορεί να υπάρχει λογική στις πράξεις ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει ότι γι ‘αυτόν δεν υπάρχει αξία για την ανθρώπινη ζωή. Ο δολοφόνος γεννιέται.

Σε αναμονή των ενεργειών του ανακριτή

Η δικογραφία της υπόθεσης του φόνου της 69χρονης βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή Βόλου, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε ενέργειες. Ο δράστης αναμένεται να κληθεί σε απολογία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όμως εκτιμάται ότι αυτό δεν θα γίνει σύντομα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς κράτησης όπως όλοι οι κρατούμενοι όταν φυλακίζονται λόγω της πανδημίας. Είναι σε απομόνωση και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει σε αυτή για δέκα μέρες από τη στιγμή της μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Περισσότερα Εδω