Αγιασμός τελείται σήμερα στα σχολεία της Λάρισας, καθώς ξεκινάει η σχολική χρονιά σε όλη την χώρα, με τους καθηγητές να υποδέχονται τα παιδιά στα σχολεία.

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποδεικτικά νόσησης ή τις σχολικές κάρτες έφτασαν από το πρωί στα σχολεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων .

Ο αγιασμός γίνεται στα σχολεία σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο στο προαύλιο, ενώ ορισμένες σχολικές μονάδες, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, έχουν επιλέξει να μην συγκεντρωθούν τα παιδιά στις αυλές, αλλά να γίνει ο αγιασμός εκεί ενώπιον αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και στη συνέχεια ο ιερέας να περάσει από κάθε αίθουσα ξεχωριστά όπου θα παραμένουν οι μαθητές.

Όπως και έγινε στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Από τις 9 η ώρα τα περισσότερα παιδιά μπήκαν στις τάξεις και αντιπροσωπεία αυτών, συγκεκριμένα η Α’ Γυμνασίου και η Α’ Λυκείου, παρέμειναν στο προαύλιο για την τέλεση του Αγιασμού.

Ο αγιασμός του 1ο Γυμνασίου-Λυκείου έγινε παρουσία του αντιδήμαρχου Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνου Διαμάντου, ενώ στους μαθητές ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Γεωργία Σταματίου η οποία χαρακτήρισε ιστορική ημέρα για τα δύο σχολεία την σημερινή καθώς πλέον λειτουργούν ως Πειραματικά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω