Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας με το εμφατικό 4-1 στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενόψει του τελικού του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από δύο γκολ πέτυχαν ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί, ενώ για τους «πράσινους» σκόραρε ο Μαουρίσιο.

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με το πλασέ του Μασούρα που άνοιξε το σκορ (0-1). Δύο λεπτά αργότερα (9’) οι πρωταθλητές έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα με τον Ελ Αραμπί αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω. Ωστόσο στο 12’ ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τα τέρματα του με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μασούρα που με πλασέ έκανε το 0-2. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 14’ σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Σα, όμως ο Βιγιαφάνιες που εκτέλεσε νικήθηκε από τον Πορτογάλο κίπερ του Ολυμπιακού. Στο 18’ο Ιωναννίδης «έσκαψε» τη μπάλα, όμως αυτή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Στο 38’ ο Ολυμπιακός σφράγισε τη νίκη του με τον Ελ Αραμπί που πλάσαρε για το 0-3. Οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία στο 45’ να μειώσουν το σκορ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε λίγο έξω.

Ο Παναθηναϊκός στο 53’ μείωσε σε 1-3 το σκορ με το δυνατό βολέ του Μαουρίσιο, ενώ στο 63’ ο Χριστογεώργος έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Ελ Αραμπί. Οι «πράσινοι» στο 72’ έχασαν διπλή ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο τέρμα με τους Ιωαννίδη και Βιγιαφάνιες που απομάκρυναν ο Σα και οι αμυντικοί. Στο επόμενο λεπτό 73’ ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4 με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χριστογεώργο.

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες: Σάντσες, Μολό, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ – Σα, Ρέαμπτσιουκ, Καλογερόπουλος

Κόκκινες: 90’+1’ Βιγιαφάνιες (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Χριστογεώργος, Μολό, Βέλεθ, Καραγιάννης, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Βιγιαφάνιες,, Ιωαννίδης (78’ Αϊτορ), Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Εμβιλά (77’ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (71’ Φορτούνης), Χασάν (89’ Βαλμπουενά).

Περισσότερα Εδω