Σε μια προσωπική εξομολόγηση πέρασε η Μαριαγάπη Ξυπολιά για το θέμα της υγείας της και την ελιά που εξελίχθηκε σε μελάνωμα, το οποίο αφαίρεσε με επέμβαση.

Το μοντέλο που γνωρίσαμε μέσα από το GNTM γνωστοποίησε την περιπέτειά της προκειμένου να υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης. 

«Πριν ένα χρόνο και δυο μήνες αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι από την πλάτη μου. Όταν πήραμε τα αποτελέσματα της βιοψίας το μόνο που κράτησα από τον γιατρό ήταν, “πάλι καλά το προλάβαμε”. Να φοράτε αντηλιακό, δε σας στερεί το μαύρισμα, σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος» έγραψε στην ανάρτησή της η Μαριαγάπη Ξυπόλια.

Η δερματολόγος Ντόρα Καραγιώργα σε επικοινωνία με το T-live ανέφερε μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μία ελιά η οποία θα εξελιχθεί σε μελάνωμα.

«Αν μια ελιά που προϋπάρχει αλλάξει μέγεθος, χρώμα, αν δούμε τα όριά της να αλλάζουν, αν μια ελιά αιμορραγεί ή μας κάνει φαγούρα, αυτοί είναι παράγοντες που θα πρέπει να μας προβληματίσουν».

«Σε πολλές περιπτώσεις, μια ελιά ξεκινάει χωρίς να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία σας μίλησα και η οποία τελικά να είναι μελάνωμα», ανέφερε στο T-live η Δερματολόγος Ντόρα Καραγιώργα, ενώ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η χρήση αντιλαϊκού στο δέρμα.

Περισσότερα Εδω