Για την αντιπολεμική συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στη Λάρισα την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στην πλατεία του ΑΤΑ στις 6:30 μ.μ. ενημέρωσαν σήμερα, το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των δράσεων ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

«Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης πορείας ειρήνης στις 21 Απριλίου του 1963», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, κ. Δήμητρα Παπαστεργίου.

«Οι μέρες και οι ώρες που διανύουμε νομίζουμε ότι είναι κρίσιμες, καθώς διευρύνονται συνεχώς τα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και δεν είναι μόνο σε σχέση με τη μέση Ανατολή και με την Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Γιάννης Σκόκας.

«Ο λαός μας έχει μεγάλη πείρα και δίκαια ανησυχεί», τόνισε στη συνέχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση των είκοσι πέντε χρόνων από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και κάλεσε τους φορείς και τα σωματεία του λαϊκού κινήματος της πόλης να πλαισιώσουν τις δράσεις της Επιτροπής Ειρήνης, αλλά και να διευρύνουν το μέτωπο του αγώνα και μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες.

«Η χώρα μας δυστυχώς διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην παροχή διευκολύνσεων και μέσων για να διεξάγονται αυτοί οι πόλεμοι», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Σκόκας και τόνισε την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν πρωτοβουλίες που εκφράζουν την αντίδραση του λαού στα παραπάνω γεγονότα.

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω