Την τέταρτη συνεχόμενη του νίκη στην Basket League πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της ΑΕΚ με 100-75 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Με εξαίρεση τα πρώτα πέντε λεπτά τη αναμέτρησης, οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν κανένα εμπόδιο κόντρα στην «Ένωση». Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ιώαννης Παπαπέτρου με 20 πόντους (4/5 τρίποντα). Πλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδας ετοιμάζονται για την «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας όπου θα αντιμετωπίσουν Ζαλγκίρις Κάουνας και Μπάγερν Μονάχου σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Το ματς

Το ξεκίνημα βρήκε την «Ένωση» στο +8 (12-4) μετά από μόλις τρία αγωνιστικά λεπτά. Ο Νίκος Παππάς (εις διπλούν), ο Έρικ Γκρίφιν και ο Μπράιαν Ανγκόλα μετρούσαν 4/4 τρίποντα. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν δυναμική και με ένα σερί 13-2 πήρε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη στο επιθετικό κομμάτι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός «άνοιξε» όμως οι γηπεδούχοι -προεξάρχοντος του Κέντρικ Πέρι- κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά στα επίπεδα των 8-9 πόντων. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο +14 (54-40).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός των «πράσινων» πέτυχε 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Παράλληλα, εμφανής ήταν και η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο για το καλάθι. Όλα τα παραπάνω μετέτρεψαν το τελευταίο δεκάλεπτο σε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Στέφανο Δέδα να «ρίχνει» στο παρκέ τον νεαρό Μιχάλη Καρλή. Οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα και εν τέλει επικράτησαν με σκορ 100-75.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 54-40, 79-53, 100-75.

Περισσότερα Εδω