Μοιράσου το αρθρο!

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Σαβελίδη

Στο στόχαστρο επιτηδείων απατεώνων έπεσαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτήν την ώρα ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης μεταβαίνει στις Αστυνομικές αρχές για να αναφέρει το περιστατικό ηλεκτρονικού «ψαρέματος», να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσει η διερεύνηση και να επιβεβαιώσει την άριστη συνεργασία στη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης υποψήφιος Πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία δέχθηκε τηλεφώνημα από εξωτερικό με την πρόφαση ότι άλλαξε το εξεταστικό κέντρο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κ. Σαβελίδη έχει ως εξής:

«Υποψήφιος πανελλαδικών και η μητέρα του δέχτηκαν τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης δια του οποίου, αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε ότι αλλάζουν εξεταστικό κέντρο και τους παρακινούσε να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό μειλ που θα λάβουν ώστε να ενημερωθούν για το νέο εξεταστικό στο οποίο δήθεν κατετάγησαν. Βεβαίως κάλεσα τους Διευθυντές να ενημερώσουν όλους τους υποψήφιους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά αλλά το κύριο μέσον τους, η πλατφόρμα myschool, δεν λειτουργεί και ίσως έχει κι αυτή πρόβλημα ασφάλειας».

Να σημειωθεί, όπως επισημαίνει ο κ. Σαβελίδης ότι, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως αυτή έχει ανακοινωθεί. Σε περίπτωση κατά την οποία γονείς και μαθητές δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι και να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, συντηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Περισσότερα Εδω