Μοιράσου το αρθρο!

Με ηθοποιό του Χόλυγουντ, η οποία τον έπεισε να κάνει διάφορες «επενδύσεις», νόμιζε πως συνομιλούσε 35χρονος Βολιώτης, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης μέσω διαδικτύου. Όπως εξήγησε ο ίδιος χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, έχασε αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς είχε πειστεί πως λάμβανε τα μηνύματα από τον επίσημο λογαριασμό της ηθοποιού στο Facebook.

Η απάτη έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο άνεργος τότε άνδρας άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον εν λόγω λογαριασμό, υποτίθεται απ’ ευθείας από την συγκεκριμένη ηθοποιό, ενώ μετέπειτα η συνομιλία συνεχίστηκε μέσω mail και τηλεφώνου.

Πίσω από το προσωπείο της πασίγνωστης γυναίκας, όμως, κρύβονταν απατεώνες οι οποίοι έπεισαν το θύμα να πραγματοποιήσει σειρά καταθέσεων, με σκοπό γίνει υποτίθεται μέτοχος σε πολυτελείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά, κάτι που θα του απέφερε μεγάλα κέρδη.

Ο 35χρονος έχασε συνολικά 5.000 ευρώ και αντιλήφθηκε την απάτη μόνο αφότου είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα. Όπως κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, οι συνομιλίες με τους απατεώνες γίνονταν σε άπταιστα αγγλικά και ο ίδιος λάμβανε ακριβείς απαντήσεις για την διαδικασία, ενώ το προφίλ ανέγραφε πως ήταν «official»,  πείθοντάς τον για την αυθεντικότητα του λογαριασμού.  «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα… ζαλίστηκα, μπερδεύτηκα, δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία» σχολίασε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως τώρα ασχολείται με αγροτικές επιχειρήσεις.

Όταν αντιλήφθηκε πως εξαπατήθηκε, ο άνδρας υπέβαλλε καταγγελία μηνύοντας τον ιδιοκτήτη της τηλεφωνικής γραμμής που είχε γίνει η επικοινωνία. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη δύο αλλοδαπών δραστών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας με προσωρινό τόπο κατοικίας το Λονδίνο, όπου διατηρούν τηλεφωνική εταιρία.

Μέσω της εταιρίας αυτής οι δράστες φέρεται να έχουν στήσει γραφείο οργανωμένης απάτης, με πολλά άλλα θύματα πέραν του 35χρονου Βολιώτη.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν χτες στη δίκη, με το δικαστήριο να τους κρίνει ένοχους για απάτη κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντας στον καθένα τους ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Περισσότερα Εδω