Στην παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, επισημαίνονται τα εξής:

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και διαρκής, όπως και απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα. Και αυτήν τη μομφή κάνουμε πράξη κάθε μέρα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, αλλά και στα νομοσχέδια που φέρνετε στη Βουλή» τόνισε στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η μομφή του ΚΚΕ αφορά όλα τα πεπραγμένα της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ, είπε, «γιατί ξέρετε πολύ καλά και εσείς του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ πως ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε ούτε εκατοστό να βγείτε έξω από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού μοιράζεστε με τη ΝΔ μια θέση στο κέντρο του κάδρου, δίνοντας από τη θέση της αντιπολίτευσης χέρι βοηθείας στη Νέα Δημοκρατία με την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Έτσι, λοιπόν, η μομφή μας αφορά την πολιτική της απελευθέρωσης της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να οδηγηθούμε σε αυτό το έγκλημα» και αποτελεί πολιτική πιστή στη στρατηγική ΕΕ του κεφαλαίου που υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αποτέλεσμα είναι ο διαχωρισμός και μετέπειτα η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, που φέρνει κέρδη σε λίγους επιχειρηματίες αλλά και «την υποβάθμιση του σιδηροδρόμου με ασυντήρητο και επικίνδυνο δίκτυο, υποδομές, απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, υποστελέχωση, τραγικές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα μηχανοστάσια με δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα» με την ασφάλεια των επιβατών να πηγαίνει περίπατο.

«Η μομφή μας αφορά την εγκληματική πολιτική διάλυσης κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας που εφαρμόσατε όλοι σας όσοι κυβερνήσατε για τα κρίσιμα έργα και τις υποδομές για την αντιπλημμυρική, την αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση με τις γνωστές τραγωδίες στην Εύβοια, στον Έβρο, αλλά και στη Θεσσαλία με τις τελευταίες πλημμύρες. Έργα και υποδομές που σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται ποτέ με καμία κυβέρνηση και με καμία περιφερειακή διοίκηση, αφού για όλους εσάς τα άκρως απαραίτητα έργα δεν είναι ελκυστικά, δεν είναι επιλέξιμα, όπως λέει η ΕΕ», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως «η μομφή μας, λοιπόν, συγχρόνως είναι και στην πολιτική που υποτάσσει τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας και των παροχών στα κριτήρια του κόστους, της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης, της ατομικής ευθύνης με αποτέλεσμα τα οξυμένα προβλήματα του λαού για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του συνεχώς να επιδεινώνονται και στην υπηρέτηση ακριβώς αυτής της στρατηγικής όλα τα κόμματα συμφωνείτε, αφού έχετε ως ιερό δισκοπότηρο τη στρατηγική της ΕΕ».

Με αυτή την πολιτική χρειάζεται να αναμετρηθεί ο εργαζόμενος λαός, ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης, «σε μια περίοδο που επιβεβαιώνεται πως δεν υπάρχει δίκαιο αίτημα για την προστασία του που να μην σκοντάφτει στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να μη συγκρούεται με την επιχειρηματική δράση. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται να στοχεύει το εργατικό – λαϊκό κίνημα διεκδικώντας κάθε μέτρο που μπορεί να σώζει ζωές. Γι’ αυτό, λοιπόν, κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ» και καμία άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα «που η αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση φθάνει στο βολικό και μόνο τερέν της ανικανότητας, των παραλείψεων στη διαχείριση των λαθών, ζητήματα υπαρκτά στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, τα οποία όμως αναπτύσσονται στο έδαφος του ίδιου του χαρακτήρα του αστικού κράτους, του λεγόμενου επιτελικού κράτους που είναι ικανότατο όμως στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ομίλων, όχι όμως για την προστασία της ζωής και της περιουσίας, αντίστοιχα του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού μας».

«Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας αύριο τελειώνει. Για εμάς, όμως, δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά, στα σχολεία, στις σχολές, παντού για να εισπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα-βαστάζοι της ίδιας πολιτικής και το σάπιο σύστημα που υπηρετείται όλοι σας την πραγματική μομφή και καταδίκη των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας. Και αυτή η πραγματική μομφή και καταδίκη μπορεί να γίνει δύναμη αντίστασης και ανατροπής. Ακριβώς αυτή τη μομφή φοβάστε, του λαού. Να ξέρετε, όμως, ότι δεν πρόκειται να γλιτώσετε», σημείωσε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω