Αν και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε κλασσικές ευκαιρίες (κυριότερες τα δύο δοκάρια) για να πάρει τη νίκη, εν τέλει έμεινε στο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Άγιαξ αναδείχθηκε επίσης ισόπαλος κόντρα στη Μπενφίκα, με 2-2.

Από μηδενική βάση θα διεξαχθούν οι ρεβάνς της 15ης Μαρτίου σε «Ολντ Τράφορντ» και «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», μετά τις αποψινές (23/02) ισοπαλίες στις πρώτες αναμετρήσεις των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία ανάμεσα στους πρωταθλητές Ισπανίας και τους «μπέμπηδες» δεν ανέδειξε νικητή στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» (1-1) και πλέον, όλα θα κριθούν επί αγγλικού εδάφους.

 

Οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν χωρίς νίκη για τέταρτο εντός έδρας ματς σε φάση των ομίλων και νοκ-άουτ, ενώ συμπλήρωσαν συνολικά επτά ματς που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στην έδρα τους.

Το γκολ του Ζοάο Φέλιξ ήταν το έβδομό του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στην 20ή του συμμετοχή, παρ’ όλα αυτά δεν αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να φθάσει στη νίκη, καθώς ο Ελάνγκα ισοφάρισε στο 80’.

Στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, ο Άγιαξ προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στην Μπενφίκα, κάτω από τα δοκάρια της οποίας βρέθηκε ξανά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ωστόσο, οι «αετοί» κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το τελικό 2-2 αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς» στη ρεβάνς του Άμστερνταμ.

 

Πρόσωπο του αγώνα ήταν και πάλι στράικερ του «Αίαντα», Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει δις, με τη μία να πετυχαίνει… αυτογκόλ.

Πάντως, ο Γάλλος κατάφερε να σκοράρει για 11η φορά στον θεσμό.

Το γεγονός ότι χρειάστηκε 7 αγώνες για να πετύχει 11 τέρματα, σημαίνει πως κατέχει πλέον την καλύτερη επίδοση παίρνοντας τα πρωτεία από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που είχε σκοράρει 11 γκολ σε 9 ματς.

Περισσότερα Εδω