Μετά την κακή παρένθεση στο Ιλσχόφεν, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» επικράτησαν εντός έδρας με σκορ 78-68 του Απόλλωνα Πάτρας.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί ήδη παρελθόν για το Περιστέρι. Η ομάδα του, υπηρεσιακού προπονητή, Κώστα Παπαμάρκου δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση κόντρα στους Πατρινούς. Με αυτόν τον τρόπο απέκτησε για πρώτη φορά φέτος θετικό ρεκόρ νικών/ηττών (4-3) και ανέβηκε στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ με 13 πόντους ενώ πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Κλίβελαντ Τόμας με 25 πόντους (10/15 σουτ, 5/10 τρίποντα).

Το ματς

Οι γηπεδούχοι -ελλείψει του προπονητή τους- θέλησαν εξαρχής να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στο παρκέ. Ενέργεια, δύναμη, διάθεση και ταχύτητα είναι μόνο μερικά από όσα έδειξαν οι παίκτες του Περιστερίου στο πρώτο δεκάλεπτο. Παράλληλα, η άμυνα ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς. Ο Απόλλωνας έκανε μια προσπάθεια να πλησιάσει το σκορ βρίσκοντας πόντους κυρίως από τους Τσαλμπούρη και Τόμας. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα την δεύτερη περίοδο. Χωρίς κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει, αλλά με όλους όσους αγωνίστηκαν να είναι θετικοί, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δεκατριών πόντων (46-33).

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε αρκετά με το δεύτερο. Τα τρίποντα του Πέτεγουεϊ κράτησαν τους γηπεδούχους σε μια διαφορά «ασφαλείας» (65-51). Ο τραυματισμός του Έρικ ΜακΚρί επηρέασε τα πλάνα του Παπαμάρκου αλλά και την ροή του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (65-59). Ο Τόμας ήταν αυτός που ουσιαστικά «επανάφερε» τους Πατρινούς στην διεκδίκηση της νίκης. Οι Περιστεριώτες όμως είχαν την ψυχραιμία να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να βρουν τους αναγκαίους πόντους για να «καθαρίσουν» το ματς. Τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 78-68.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-33, 65-54, 78-68.

Προμηθέας Πατρών – Κολοσσός Ρόδου 76-61

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Κολοσσό Ρόδου στην Πάτρα, καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα με 76-61 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών/Basket League. Κορυφαίοι των νικητών που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-2 ήταν οι Γκραντ με 15 και Αγραβάνης και Γιαννόπουλος με 11 πόντους. Για τους Ροδίτες που έπεσαν στο 5-3, ξεχώρισε ο Τιλί με 11 πόντους.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κοντά στο σκορ στην πρώτη περιόδο με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-20. Στη δεύτερη περιόδο ο Προμηθέας άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει σε ρυθμό είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 41-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έπαιξε εξαιρετική άμυνα, δέχθηκε μόλις εννέα πόντους και κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο +25 (66-41). Το ματς είχε κριθεί και στην 4η περίοδο οι δύο προπονητές έπαιξαν με πολλούς αναπληρωματικούς για να λήξει το ματς 76-61 υπέρ των Πατρινών.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 41-32, 66-41, 76-61

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Περισσότερα Εδω