Για την πρόοδο του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8 «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου, ο τεχνικός της εθνικής ανδρών και της ΑΕΚ, Γιάννης Ζιάβας.

«Ο ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την παρουσία δύο μεγάλων brand name του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, έχουν βοηθήσει στην άνοδο του futsal (διεθνή ονομασία του αθλήματος)», δήλωσε με έμφαση στην Ελληνική ραδιοφωνία ο προπονητής της Ενωσης, που βρίσκεται στην πρώτη θέση του εφετινού πρωταθλήματος με το απόλυτο «7 στα 7».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζιάβας μίλησε:

Για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος: «Η περιπέτεια με τον κορονοϊό επηρέασε και το futsal, αφού τα δύο τελευταία πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν υπό δύσκολες συνθήκες, χωρίς να διεξαχθούν τα πλέι οφ, όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, εφαρμόζονται βεβαίως στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα, αλλά μέχρι στιγμή δεν έχουμε αναβολές αγώνων και τα παιχνίδια διεξάγονται κανονικά. Αισιοδοξούμε πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τους δύο γύρους και τα πλέι οφ με επιτυχία».

Για την ανταγωνιστικότητα: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαφορετικούς πρωταθλητές κάθε χρόνο, στοιχείο που προκύπτει από το γεγονός πως οι ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικές. Θεωρώ πως θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος μεταξύ της ΑΕΚ, του Δούκα και του Παναθηναϊκού και ίσως κάποιας ομάδας που μπορεί να μπει σφήνα. Άλλωστε, οι περισσότερες ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες».

Για την προβολή του αθλήματος: «Είμαστε ένα ‘’παιδί’’ του ποδοσφαίρου και λίγο πολύ το άθλημά μας μοιάζει με αυτό. Υπάρχουν οι ιδιαιτερότητες βεβαίως στους κανονισμούς, αλλά το θέαμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς απαιτείται υψηλή τεχνική κατάρτιση. Αξίζει της προβολής και της προώθησης, αφού ως άθλημα θεωρείται από τα πλέον αναπτυσσόμενα παγκοσμίως. Έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά πρέπει συντονισμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σπορ να βοηθήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για τα τμήματα υποδομής: «Το futsal μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προθάλαμος για το ποδόσφαιρο, ειδικά για τα μικρά παιδιά, αφού με την παρουσία τους στις ακαδημίες των συλλόγων που αναπτύσσουν το άθλημα μπορούν να διδαχθούν την απαιτούμενη τεχνική, αλλά κυρίως οι νεαροί παίκτες μπορούν να έχουν περισσότερες επαφές με την μπάλα σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάτε πως οι αγώνες γίνονται σε γήπεδα μικρών διαστάσεων και τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι σύλλογοι ασχολούνται με τα τμήματα υποδομής».

Για την εθνική ομάδα: «Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου και με την εθνική ομάδα, ενώ έχουμε καταγράψει και κάποια θετικά αποτελέσματα. Η πορεία κάθε εθνικής ομάδας είναι εξαρτώμενη από την ανάπτυξη του αθλήματος σε κάθε χώρα. Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες, που έχουν στο ρόστερ τους επαγγελματίες αθλητές futsal, καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Παρ όλα αυτά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σε βάθος χρόνου θέλω να πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα».

Σε σχετική ερώτηση ο έμπειρος τεχνικός διευκρίνισε: «Η καλύτερη διαφήμιση για το futsal είναι να έρθει ο κόσμος και να δει από κοντά κάποιους αγώνες. Εκεί θα καταλάβει πόσο σπουδαίο άθλημα είναι».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑσπορ

Περισσότερα Εδω