Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα λαμβάνει χώρα σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα και ειδικότερα στο Συγκρότημα Γαιόπολις που αφορά  στην Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Μάλιστα το συγκεκριμένο μάθημα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα είναι το μοναδικό που υπάρχει στα πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα και διδάσκεται στο εν λόγω Τμήμα τυ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Δημήτρης Καντάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανάφερε: «Η σημερινή εκδήλωση έχει ως θέμα την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα. Το Τμήμα από την αρχή των σπουδών του έχει μάθημα διάρκεια 9 ωρών την εβδομάδα για την ασφάλεια της εργασία που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον κτηνοτροφικό τομέα, γιατί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει κανείς μέσα σε μια κτηνοτροφική μονάδα, προέρχονται από πάρα πολλές πηγές. Θέλουμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις όχι μόνο στους φοιτητές μας αλλά και στους κτηνοτρόφους για να γίνει πιο ασφαλείς η δουλειά τους».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημείωσε: «Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος που υπάρχει στη σχολή και είναι η μοναδική σχολή που έχει ανάλογο μάθημα. Οι φοιτητές μας μπορούν να μάθουν πράγματα για το θέμα και μόλις πάρουν το πτυχίο τους να μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση. Απαντούν σε μια μεγάλη πρόκληση όπως είναι η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων, ειδικά στον πρωτογενή τομέα προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να μειωθούν αγροτικά ατυχήματα ακόμη και οι θάνατοι. Είναι μια πρωτοποριακή παρέμβαση το ότι υπάρχει αυτό το μάθημα».

Δείτε βίντεο:

Tο πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω