Υπό τη σκιά των πλημμυρών του περσινού Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, εκεί όπου θέλοντας να τιμήσουν τον αγώνα και την αντοχή των πλημμυροπαθών βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο.

Τόσο κάτοικοι του οικισμού όσο και πιστοί άλλων συνοικιών της Λάρισας συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη», να παραλάβουν το Άγιο Φως και να ακούσουν το αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη.

Στις 11 το βράδυ ξεκίνησε η Ακολουθία της Παννύχιδος. Μια ώρα αργότερα, στις 12 τα μεσάνυχτα, οι ιερείς έψαλλαν το «Δεύτε λάβετε φως», εξήλθαν από την Ωραία Πύλη με την λαμπάδα αναμμένη με το ανέσπερο Φως και μετέδωσαν τη χαρμόσυνη είδηση. Απ’ άκρη σε άκρη του νομού, νικητήρια και παρήγορα αντηχούσαν οι καμπάνες, ενώ μικροί και μεγάλοι υμνούσαν την Ανάσταση με τον παιάνα «Χριστός Ανέστη!». Ταυτόχρονα, βεγγαλικά φώτιζαν τον ουρανό της Θεσσαλικής πρωτεύουσας.

«Ο Χριστός είναι ό,τι πιο σπουδαίο και ανώτερο όλων» τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου. Όπως εξήγησε «δεν του πρέπει η άκρη! Δεν υπάρχει στο περιθώριο του εαυτού μας. Δεν ενδιαφέρεται για ένα μόνον κομμάτι της προσωπικότητάς μας. Διεκδικεί το όλον! Διεκδικεί να καταστεί το κέντρο της ύπαρξης και της ζωής μας, ώστε να είναι ο κεντρικός ρυθμιστής των αποφάσεών μας, των επιλογών μας, της πορείας μας στη ζωή αυτή. Και βεβαίως, έτσι να γίνει κι η ελπίδα μας, η απαντοχή μας, η δύναμή μας. Η απόφαση δική μας κι αυτό είναι η πρόκληση της Ανάστασης!».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ανάβρα Αγιάς:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω