Ενημερωτική επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας. Η πρόεδρος κ. Λουκάκη Δέσποινα-Παιδίατρος, η Γ. Γραμματέας κ. Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη-Βιολόγος και η Ταμίας κ. Ταταρίδου Παναγιώτα – Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, ενημέρωσαν τους μαθητές και των τριών τάξεων και τους καθηγητές τους, για την ασθένεια της Θαλασσαιμίας (Μεσογειακή Αναιμία), την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος αλλά και τη σημασία της για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας, καθώς η μετάγγιση αίματος αποτελεί τη μοναδική θεραπεία των θαλασσαιμικών πασχόντων.

Σε συνέχεια των ενημερώσεων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου σε συνεργασία με του 4ου ΓΕΛ Βόλου, την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου και τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Εθελοντική Αιμοδοσία στο σχολικό συγκρότημα (Κορδιγκτώνος και Νεαπόλεως), την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρες 09.00-13.00.  Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης και για αυτό, ο Σύλλογος προσκαλεί όποιον είναι υγιής και μπορεί να στηρίξει την παραπάνω προσπάθεια.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Μαγνησίας και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου  Γυμνασίου Βόλου για την πρόσκληση, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Χαλαστάρα, φιλόλογο του σχολείου για τη συνεργασία. Τέλος, ευχαριστούν τους μαθητές για την προσοχή και τη συμμετοχή στη διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε της ενημέρωσης.

Περισσότερα Εδω