Δυστυχώς, δεν έχουν τελειωμό τα κρούσματα βίας και αυθαιρεσίας εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών. Μετά τα απαράδεκτα περιστατικά της Ν. Σμύρνης και άλλων δημοσίων χώρων, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ήρθε η σειρά της Λάρισας να προστεθεί στον κατάλογο.

Έκπληκτη η κοινή γνώμη της πόλης μας πληροφορήθηκε την καταγγελία για τον τραυματισμό 13χρονου μαθητή από αστυνομικό, καθώς και την τρομοκράτηση των υπολοίπων παιδιών, που όλα μαζί βρέθηκαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου το βράδυ της Τρίτης 30/03/21. Έχοντας διαβάσει την περιγραφή του περιστατικού, όπως το αφηγήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, του οποίου η δουλεία είναι να προστατεύει τους πολίτες,  να επιτίθεται και να ασκεί βία σε ένα 13χρονο παιδί, να το ακινητοποιεί στο έδαφος και να του κάνει λαβή σπάζοντας του τελικά το χέρι. Αν όλο αυτό αληθεύει, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Κάποιος, αν όχι ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, πρέπει να εξηγήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι νόμος και τάξη δεν είναι από τη μια μεριά να χτυπάς 13χρονα παιδιά και από την άλλη να φρουρείς τηλεοπτικές περσόνες αμφιβόλου ποιότητας, τύπου Μένιου Φουρθιώτη. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας. Ο ρόλος της είναι να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, χτυπώντας το πραγματικό έγκλημα – ξέρει η αστυνομία ποιο είναι – και όχι μικρά παιδιά.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω