Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φέρτης. Ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού που ξεχώρισε με το ταλέντο και το ήθος του, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, που τον αποχαιρετά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου η οικογένεια, οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του Γιάννη Φέρτη θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό, στις 12:00 στο A’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας μετέφερε την επιθυμία της οικογένειας του Γιάννη Φέρτη, ώστε αντί χρημάτων για στεφάνια, να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών. 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την κηδεία του Γιάννη Φέρτη.

Ο Γιάννης Φέρτης στην προσωπική του ζωή στάθηκε δίπλα σε επώνυμες και ταλαντούχες γυναίκες, όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, η Μιμή Ντενίση, η Τάνια Τσανακλίδου αλλά και η τελευταία του σύζυγος, Μαρίνα Ψάλτη

Το 2022 μάλιστα η Μαρίνα Ψάλτη διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για την κατάσταση του Γιάννη Φέρτη και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα με ανάρτηση φιλικού της προσώπου στα social media: «Δεν ισχύει ότι ο Γιάννης Φέρτης πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είμαι σοκαρισμένη»,

Σοκαρισμένη και η Μιμή Ντενίση η οποία λίγη ώρα μετά την είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη μίλησε στο TLIFE: «Πώς να περιγράψω με δυο λόγια τα δέκα χρόνια που πέρασα μαζί του; Έζησα 10 χρόνια μαζί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χρειάζεται να λέμε πολλά. Αυτό που θα πω μόνο είναι ότι ο Γιάννης ένας από τους ανθρώπους που είχαν τρομερό ήθος στο θέατρο. Ένας άνθρωπος με ήθος, αυτό τον χαρακτήριζε. Πάνω και από το ταλέντο του, και από όλα», ανέφερε για τον Γιάννη Φέρτη.

«Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη, τα νιάτα μου. Ήταν χαρισματική περίπτωση ανθρώπου και αγαπηθήκαμε πολύ. Και που χωρίσαμε πάλι αγαπιόμασταν…», ήταν τα λόγια της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Open για τον Γιάννη Φέρτη.

Σε λίγες ώρες οι γυναίκες της ζωής του Γιάννη Φέρτη μαζί με τους συγγενείς και το κοινό του θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο ηθοποιό στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Περισσότερα Εδω