Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται φέτος οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Ο Δήμος Λαρισαίων, συμμετέχει και φέτος στην πανευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, με ένα πρόγραμμα πλούσιων δράσεων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.

Μεταξύ των δράσεων που ξεχωρίζουν είναι η «HERO 2030» με τη λειτουργία της πίστας δεξιοτεχνίας για ποδήλατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Πλατεία, ενώ την επόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβριου προγραμματίζεται μεγάλη ποδηλατοβόλτα με τίτλο – Μια πόλη ένα ποδήλατο , σε συνεργασία με το τμήμα αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ και τις Δημοτικό Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων.

Ποδηλάτες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης (ένα ανά κάθε κοινότητα) θα ποδηλατήσουν μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα σχήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, είναι η κορυφαία δράση της «ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», με αποκλεισμό του στενού κέντρου της πόλης από τα οχήματα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την ίδια ημέρα (Κυριακή 18/9) θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας σε και λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά από 8 έως 15 ετών. Και οι δυο δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό ΑΣ Πηνειό.

Αναλυτικά η αποκλεισμένη περιοχή εμφανίζεται με πράσινο χρώμα στον χάρτη

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω