Μοιράσου το αρθρο!

Στην Παγκρήτια Τράπεζα περνούν οι δραστηριότητες της HSBC στην Ελλάδα, ύστερα από τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και το κατ’ αρχήν πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με την κίνηση αυτή, η Παγκρήτια Τράπεζα αποκτά 15 καταστήματα της HSBC, διευρύνοντας το δίκτυό της εκτός Κρήτης, με καθαρή ενίσχυση των κεφαλαίων της κατά 100 εκατ. ευρώ. Η απόκτηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC αποτελεί συμπληρωματική κίνηση στο αναπτυξιακό πλάνο της Παγκρήτιας, η οποία ταυτόχρονα προχωρά τη συνένωση με την Τράπεζα Χανίων, αλλά και σε αύξηση κεφαλαίου, η οποία εκτιμάται σε 100 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας τράπεζας με ενεργητικό που θα πλησιάζει τα 5 δισ. ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ θα λειτουργήσει συμπληρωματικά της καθαρής αύξησης κεφαλαίων κατά 100 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της συναλλαγής με την HSBC.

Η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ η ολοκλήρωση του deal με την HSBC εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Πέρα από τα 15 καταστήματα, η Παγκρήτια Τράπεζα αποκτά από την HSBC:

– Ενεργητικό άνω του 1,8 δισ. ευρώ
– Καταθέσεις περίπου 1,7 δισ. ευρώ,
– Δάνεια 0,6 δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι το ενεργητικό της Παγκρήτιας, σύμφωνα με τους ισολογισμούς εννεαμήνου του 2021 ανέρχονταν σε 2,6 δισ. ευρώ (καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ) ενώ διαθέτει 45 σημεία εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Ένα από τα νέα υποκαταστήματα της Παγκρήτιας Τράπεζας που πρόκειται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλία,

θα βρίσκεται στον Βόλο, ενώ ένα ακόμα στη Λάρισα. Ο Βόλος, αρχικά δεν ήταν στα σχέδια επέκτασης του δικτύου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, όμως μετά από παρεμβάσεις τραπεζικών στελεχών του νομού, έλαβε το “πράσινο φως” για την προσθήκη στο δίκτυο.

Περισσότερα Εδω