Σκηνές που παραπέμπουν περισσότερο σε σενάριο ταινίας του Χούλιγουντ παρά στην πραγματικότητα, κατέγραψε κάμερα τοπικής επιχείρησης στην περιοχή Αλυκών Βόλου.Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο οι επίδοξοι ληστές έχοντας πλήρης επίγνωση του σχεδιασμού τους, αρχικά επιδίωξαν να διαρρήξουν με ειδικά εργαλεία το ATM της Εθνικής Τράπεζας, που εδρεύει επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στις Αλυκές. Έπειτα, από πολλές μη επιτυχείς προσπάθειες, ο συναγερμός της Τράπεζας άρχισε να ηχεί δυνατά, αναστατώνοντας την γειτονιά και τους περίοικους.Ωστόσο, οι πολυμήχανοι ληστές δεν πτοήθηκαν, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και <<επαγγελματισμό>>, με χειρουργικές κινήσεις τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό πάνω στο ATM, απομακρύνθηκαν λίγα μέτρα από το σημείο και μέσα σε δευτερόλεπτα σημειώθηκε η έκρηξη. Εξαιτίας, της σφοδρής έκρηξης προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην πρόσοψη του καταστήματος όσο και στις τζαμαρίες  κοντινών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι δράστες μετά την έκρηξη απέσπασαν σημαντικό μερίδιο των χρημάτων, που είχε το ATM και κατάφεραν να διαφύγουν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, πριν καταφθάσει η αστυνομία, η οποία προ ολίγου είχε ειδοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η <<λεία>> των πανούργων εγκληματιών  κυμαίνεται από τις 15.000 – 20.000 ευρώ. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα εκφράζουν την ανασφάλεια τους, καθώς το συμβάν έλαβε χώρα στις 4 τα ξημερώματα σε μια γειτονιά ήρεμη, η οποία βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αξίζει να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο χτύπημα των δραστών διαπράχθηκε την ίδια ημέρα, που υπήρξε κατάθεση συντάξεων στο κατάστημα της Τράπεζας γεγονός, που καταδεικνύει και την ενδεχόμενη προμελέτη του εγκλήματος. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και πέρυσι τον Μάιο σε ATM στην περιοχή της Αγριάς Βόλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία, που να συνδέουν τα δύο εγκλήματα μεταξύ τους.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω