Πλημμύρισε από Λαρισαίους, με διάθεση προσφοράς για τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη, η Λέσχη Αξιωματικών Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δικτύου #Κανείς_Μόνος και στο  μεγάλο παζάρι Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία πληθώρας φορέων της πόλης, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, η 1η Στρατιά, η Συντεχνία Αρτοποιών, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας- Ομάδα Παραμυθιού Συλλόγου Καρκινοπαθών του Εργαστηρίου Ζωής, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  καθώς και των επιχειρήσεων Φυτωρίου –Ανθοπωλείου «Καλούσης», αλλά και των καταστημάτων «ΔΡΑΚΩΤΟΣ» και «ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ» που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια με τις ευγενικές χορηγίες τους.

Η καταστόλιστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας φιλοξένησε Πασχαλινό bazaar με δώρα , αρτοποιήματα και ανοιξιάτια λουλούδια, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν στα πασχαλινά συσσίτια του Ιερού Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, για τη σίτιση και την ενίσχυση του πασχαλινού τραπεζιού εκατοντάδων απόρων και ανήμπορων πολιτών του ν. Λάρισας, οι οποίοι φέτος δυστυχώς πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας των συνεπειών των θεομηνιών του Σεπτεμβρίου και της εκτεταμένης φτωχοποίησης ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ιδρύτρια του δικτύου και βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ,  Ευαγγελία Λιακούλη, τόνισε τα εξής:

«Όλες οι δράσεις του Δικτύου #Κανείς_Μόνος είναι από τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο.

Και στηρίζονται στο ειλικρινές, μόνιμο και πηγαίο ενδιαφέρον των κοινωνικά ευαίσθητων, ενεργών Λαρισαίων πολιτών, για τον αναγκεμένο συν-Άνθρωπό τους.

Οι παρεμβάσεις του Δικτύου μας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη ‘’μαγική’’ σύζευξη του πλεονάσματος Αγάπης με την σκληρή προσπάθεια και τον αγώνα, αλλά και την βαθιά πίστη πως μια ζωή αξιοπρέπειας για όλους και για όλες είναι κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος σκοπός.

Για όλους εμάς, οι ανήμποροι συμπολίτες μας, οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας, οι συμπολίτες μας που ‘’διψούν’’ για πραγματική ζωή, δεν μπορούν να ‘’κρυφτούν κάτω από το χαλί’’.

Δεν πιστεύουμε στην κοινωνία των ‘’πολλαπλών ταχυτήτων’’, όπου η ανάγκη ή η αρρώστια ή η ατυχία πρέπει να μείνουν ‘’αόρατες’’, επειδή δεν συνέβησαν σε εμάς.

Όλοι και όλες μας μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε σε ανάγκη, σε αρρώστια ή σε ατυχία.

Όσοι πάλι, δεν βρισκόμαστε σε δυσχερή κατάσταση, έχουμε χρέος να πιστεύουμε, να ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε και κυρίως να αγαπάμε έμπρακτα.

Και αυτή η αγάπη δεν είναι αναγκαίο να είναι υλική.

Μπορείς να την εκφράσεις με χίλιους τρόπους …ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας, μαγειρεύοντας…

Με λίγα λόγια, να γίνεις εθελοντής στην πόλη σου, δυναμώνοντας με τη φωνή σου τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή για όλους και για όλες.

Όλες αυτές οι δράσεις βοηθούν δραστικά στο να συμπληρώσουμε τα ελλείμματα ‘’προσοχής’’ και ενδιαφέροντος από την πλευρά της επίσημης Πολιτείας.

Δεν τα καταφέρνουμε πάντοτε, ωστόσο, προσπαθούμε…

Και όσο προσπαθούμε, πάντα, θα υπάρχει αυτή η μικρή ‘’φωτίτσα’’ που με την συνεισφορά των συμπολιτών μας μπορεί να μετατραπεί σε ‘’πυρκαγιά’’ αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς.

Και ο άνεμος για αυτήν την ‘’πυρκαγιά’’ , είναι ο κοινός μας αγώνας.

Ενωμένοι, αγαπημένοι, και όλοι μαζί, κάνουμε τη Λάρισα δυνατή και δεν αφήνουμε Κανέναν μόνο και Καμία μόνη

Ανοίγουμε αγκαλιές, ζεσταίνουμε καρδιές, χτίζουμε σχέσεις.

Πάνω απ’ ΟΛΑ,  ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί μας…»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω