Στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό λειτουργούντος του π. Νεόφυτου, συλειτουργούντων των π. Πορφυρίου, Νικολάου και Ιερώνυμου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΤ κ. Κώστα Ζαρδούκα και τους δημοτικούς συμβούλους Ζωή Σαραντοπούλου και Αθανάσιο Βλάχο, τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Πυργετού Μιχάλη Ρούπα.

Ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Εικόνας των Αγίων στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μετέβη στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο στρατόπεδο της 1ης ΔΑΚΑ.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας τέλεσε ο π. Θεολόγος Σαμαράς. Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και στα θαυμαστά έργα και θαύματά του με σκοπό τη σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων.

Μετά την απόλυση, ακολούθησε λιτή δεξίωση προς τιμή των παρευρισκομένων.

Ο Δήμαρχος Τεμπών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση τον Διοικητή της Διοίκησης Αποθηκών Καυσίμων (ΔΑΚΑ), Αντισυνταγματάρχη Ε/Μ Σαλεμή Δημήτριο. Ο Άγιος Ραφαήλ να σκεπάζει και να προστατεύει όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της μονάδας.

Εύχομαι, ο Άγιος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται επάξια στα καθήκοντά τους”.

Το απόγευμα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο δήμαρχος κ. Μανώλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Τσέτσιλας, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μιχάλης Γκουντής και πλήθος πιστών, συμμετείχαν στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, λειτουργούντος του Ιερέα της ενορίας π. Γεωργίου, μετά των ιερέων π. Πορφυρίου και του ιερομονάχου π. Μιχαήλ της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω