Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, για την Παρασκευή (29-03-2024), ώρα 17:00΄, ημιτελικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ – ΑΟΝΣ  ΜΙΛΩΝ, ώρα 20:00΄, ημιτελικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΣ ΠΑΟΚ  και το Σάββατο (30-03-2024) και ώρα 20:15΄, τελικός αγώνας μεταξύ των νικητών των  ανωτέρω ημιτελικών αγώνων, αποφασίζει τα παρακάτω:

  1. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), η οποία έχει την ευθύνη διοργάνωσης των αγώνων, δεν θα εκδώσει και δεν θα χορηγήσει εισιτήρια στις διαγωνιζόμενες ομάδες προκειμένου να τα διαθέσουν στους φιλάθλους τους και ως εκ τούτου δεν θα λειτουργήσουν  εκδοτήρια εισιτηρίων. 
  2. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) θα χορηγηθούν πενήντα (50) προσκλήσεις σε κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο, εκ των οποίων οι είκοσι πέντε (25) για μέλη Δ.Σ. – χορηγούς και οι υπόλοιπες είκοσι πέντε (25) για συγγενείς αθλητών. Οι εν λόγω προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και θα αναγράφεται σε αυτές το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου  αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής (εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς), ή  ο ΑΜΚΑ για παιδιά. Στις διαγωνιζόμενες ομάδες του τελικού αγώνα θα διατεθούν επιπλέον  προσκλήσεις, ο αριθμός των οποίων σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τις εβδομήντα πέντε  (75) για έκαστη ομάδα. 
  3. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) θα εκδώσει και θα διαθέσει προσκλήσεις για θεατές, ανά ημέρα, ο αριθμός των οποίων δεν θα υπερβαίνει τις χίλες οκτακόσιες (1.800). Οι εν λόγω προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές, θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός  δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής (εφόσον πρόκειται για  αλλοδαπούς) ή ο ΑΜΚΑ για τα παιδιά. και θα διατεθούν κατόπιν δημόσιας προεγγραφής. Η  προεγγραφή πραγματοποιήθηκε μόνο αυτοπροσώπως από τους ενδιαφερόμενους. Η κάθε  πρόσκληση θα είναι ενιαία για την 29-03-2024, ημέρα διεξαγωγής των ημιτελικών, ενώ για την  30-03-2024, ημέρα τελικού αγώνα, θα υφίσταται έτερη πρόσκληση διαφορετικού χρώματος. 
  4. Η παραλαβή των προκλήσεων από τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σε σημείο που θα ορίσει η Ομοσπονδία και σίγουρα μακράν και πέραν της αθλητικής εγκατάστασης.
  1. Η είσοδος των θεατών στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης και του δημόσιου εγγράφου που χρησιμοποιήθηκε κατά την προεγγραφή (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή αριθμός διαβατηρίου ή ΑΜΚΑ) για την απόλυτη  διασταύρωση των στοιχείων αυτού και το επιτρεπτό της κατοχή της πρόσκλησης. 
  2. Θα διενεργηθεί αυστηρός σωματικός έλεγχος και έλεγχος ταυτοπροσωπίας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πρόσωπο που δεν ταυτοποιείται με την πρόσκληση που κατέχει και όσοι εισέρχονται, με μέριμνα των διοργανωτών, θα τους υποδεικνύεται το σημείο  όπου θα λάβουν θέση. 
  3. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας θα ληφθούν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την εφαρμογή της μνημονευόμενης ια΄ σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις διαγωνιζόμενες ομάδες, καθώς και  απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων αυτών στην πόλη της  Λάρισας. 
  4. Οι κάτοχοι των προσκλήσεων θα λάβουν θέση στην μεγάλη κερκίδα έναντι της γραμματείας και θα εισέλθουν από την κεντρική θύρα του γηπέδου και από την θύρα επί της οδού Καρδίτσης, ενώ οι επίσημοι προσκεκλημένοι (VIP) θα λάβουν θέση στην κερκίδα όπισθεν της γραμματείας και θα  εισέλθουν από την κύρια είσοδο. Τα δύο πέταλα του γηπέδου θα παραμείνουν κλειστά. Οι  αποστολές των ομάδων θα εισέλθουν από την πλαϊνή είσοδο, από την πλευρά του χώρου  στάθμευσης. 
  5. Να παραδοθούν έγκαιρα στη Δ.Α. Λάρισας αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων και στοιχεία ταυτότητας των οδηγών τους, τα οποία θα διαθέτουν ειδική διαπίστευση, προκειμένου αυτά να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο στάθμευσης στον οποίο θα υφίσταται και  προσωπικό ΙΕΠΥΑ.  
  6. Θα απαγορευτεί η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση σε άτομα τα οποία θα φέρουν διακριτικά ομάδων καθώς και πανό-πλακάτ ή άλλα αντικείμενα, τόσο με τα σύμβολα των ομάδων όσο και με αντεθνικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. 
  7. Στα αποδυτήρια του γηπέδου να παρευρίσκονται μόνο όσοι προβλέπονται και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.
  8. Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου θα παρευρίσκονται όσοι εκπρόσωποι κάθε ομάδας  φέρουν νόμιμη κάρτα εισόδου (διαπίστευση).  
  9. Θα απαγορευτεί η διάθεση και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών εντός της αθλητικής  εγκατάστασης, ενώ νερό, χυμοί, αφεψήματα και παρεμφερή ροφήματα να διατίθενται μόνο σε  πλαστικά και χάρτινα ποτήρια. 
  10. Θα απαγορευτεί η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση προσώπων που βρίσκονται σε  προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και προσέρχονται στην  αθλητική εγκατάσταση μην τηρώντας τις σχετικές διατάξεις.  
  11. Με μέριμνα των διοργανωτών των αγώνων

1) Οι θύρες εισόδου των θεατών και των αποστολών θα είναι ανοικτές δύο (2) ώρες πριν την  έναρξη διεξαγωγής των αγώνων, ήτοι από ώρα 15:00΄ της 29-03-2024 και από ώρα 18:15΄  της 30-03-2024, 

2) Στις θύρες αυτές να διατηρηθούν ελεύθερες οι κλίμακες των κερκίδων του γηπέδου, καθ’ όλη τη  διάρκεια του αγώνα. 

3) Να εξασφαλισθεί η παρουσία ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β. στο γήπεδο. 

4) Να αποτραπεί η διάθεση οινοπνευματωδών ποτών στο γήπεδο. 

  1. Στο χώρο πέριξ του γηπέδου, με μέριμνα των διοργανωτών, να μην υπάρχουν αντικείμενα που  μπορεί να χρησιμοποιηθούν από οπαδούς και να προκαλέσουν υλικές ζημίες και σωματικές  βλάβες. 
  2. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) να προσλάβει, σύμφωνα με τα  καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθ. 38404 από 18-8-2009 Κ.Υ.Α. «Έγκριση του Ενιαίου  Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων», προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ατόμων, το οποίο θα αυξηθεί ανάλογα με την προσέλευση των  φιλάθλων, θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999  όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, να  αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, τις  θέσεις και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού, στην αρμόδια Αστυνομική  

Αρχή (Α.Τ. Λάρισας – Υ.Α. Λάρισας), στη Δ.Ε.Α.Β. και στη Διοργανώτρια Αρχή. 18. Οι διοργανωτές των αγώνων και οι υπεύθυνοι ασφαλείας των διαγωνιζόμενων ομάδων να  συνεργάζονται με τον Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων. 

  1. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΣ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.), να γνωρίσουν εγγράφως και άμεσα, μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου (διεύθυνση e-mail: adlarisas@astynomia.gr) στη Διεύθυνση Αστυνομίας  Λάρισας τυχόν διαφοροποιήσεις στα στοιχεία που ήδη έχουν αποσταλεί (π.χ. ονοματεπώνυμα των  υπευθύνων των αθλητικών αποστολών, αριθμούς τηλεφώνων τους, πρόγραμμα μετακινήσεων  κλπ.). 
  2. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν σε χώρο που θα τους υποδειχθεί  από τον Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων. 
  3. Επίσης, με ευθύνη των διοργανωτών, να αποτραπεί η πρόσβαση στο χώρο των αποδυτηρίων  μη δικαιουμένων ατόμων. Η αποχώρηση των διαγωνιζόμενων ομάδων και των επισήμων  παραγόντων αυτών θα γίνει ύστερα από εντολή του Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων,  προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση στο χώρο επιβίβασής τους και θα  συνοδευτούν με αστυνομικές δυνάμεις. 
  4. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες να ανακοινώσουν δια του τύπου και να ενημερώσουν, με κάθε  πρόσφορο μέσω, τους φιλάθλους για το περιεχόμενο της παρούσας. 

-Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της  παραγράφου 7 του άρθρου 41 Γ, των παραγράφων 3 & 9 του άρθρου 41 Δ και του άρθρου 41 Ζ  του Ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει._ 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω